


Ruokaisa mustavahakaskeitto belugalinsseillä
50 min
Mustavahakassienistä ja tummista belugalinsseistä valmistuvan keiton ulkonäön ei kannata antaa pelästyttää, sillä maku on taivaallinen.
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
mustavahakkaita
2 rkl
maidotonta margariinia
1 rkl
currya
½–1
sipuli
2
kasvisliemikuutiota
1 1/2 l
vettä
2 dl
belugalinssejä
2–3
oksaa timjamia
Puhdista ja paloittele sienet.
Kuumenna rasva kattilassa. Lisää curry, hienonnettu sipuli ja sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Murustele joukkoon liemikuutiot ja lisää vesi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää keittoon huuhdellut belugalinssit ja timjaminoksat. Anna kiehua linssipaketin ohjeen mukainen aika.
Poista timjaminoksat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa mustavahakaskeiton kanssa vaaleaa leipää.
Voit käyttää keittoon myös kuivattuja mustavahakkaita liotettuina tai tuoreita suppilovahveroita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat