Maku

Ruokaisa mustavahakaskeitto belugalinsseillä

50 min
0
0

Ruokaisa mustavahakaskeitto belugalinsseillä

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Mustavahakassienistä ja tummista belugalinsseistä valmistuvan keiton ulkonäön ei kannata antaa pelästyttää, sillä maku on taivaallinen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gmustavahakkaita
  • 2 rklmaidotonta margariinia
  • 1 rklcurrya
  • ½–1 sipuli
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 lvettä
  • 2 dlbelugalinssejä
  • 2–3 oksaa timjamia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Puhdista ja paloittele sienet.

Kuumenna rasva kattilassa. Lisää curry, hienonnettu sipuli ja sienet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Murustele joukkoon liemikuutiot ja lisää vesi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää keittoon huuhdellut belugalinssit ja timjaminoksat. Anna kiehua linssipaketin ohjeen mukainen aika.

Poista timjaminoksat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa mustavahakaskeiton kanssa vaaleaa leipää.

Vinkki!

Voit käyttää keittoon myös kuivattuja mustavahakkaita liotettuina tai tuoreita suppilovahveroita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä