Maku

Runebergintortut

40 min
3.9
15

Runebergintortut

Mantelinmakuinen ja mehevä runebergintorttu syntyy kätevästi myös muffinivuoassa! Runebergintortuilla herkutellaan perinteisesti 5.2 kansallisrunoilijamme J.L.Runebergin kunniaksi. Katso ohje ihaniin itse tehtyihin torttuihin tästä!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 175 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta (tai piparimuruja)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1/4 tlmanteliaromia (tai 2-3 tippaa karvasmanteliöljyä, apteekista )

Päälle

  • 2 dlvadelmahilloa

Koristeluun

  • 1 dltomusokeria
  • 1-2 tlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan.

Lisää halutessasi manteliaromi tai karvasmanteliöljy. Tarkista maku, jotta saat leivonnaisiin mieleisesi mantelin maun. Sekoita tasaiseksi.

Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla.

Jaa taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Voit leipoa taikinan myös kakun muotoon rengasvuoassa. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Lisää jäähtyneisiin runebergintorttuihin vielä kiiltävä hillosilmä.

Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussista, nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.

Vinkki!

Jos haluat kostuttaa Runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen. Perinteisin Runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa. Kiehauta 2 dl vettä ja 2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä