Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin
kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Helpot runebergintortut leivotaan muffinivuokiin, joten herkun rakenne pysyy varmasti kasassa. Mantelinmakuisilla ja mehevillä runebergin tortuilla herkutellaan perinteisesti 5.2. kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin kunniaksi. Katso ohje ihaniin itse tehtyihin leivonnaisiin tästä!

Reseptin ainekset 12 kpl
Helpot runebergintortut
175 gvoita
1 dlfariinisokeria
1 dlsokeria
2 kplmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlkorppujauhoja
1 dlmantelijauhetta (tai piparimuruja)
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvanilliinisokeria
2 dlkermaviiliä
1/4 tlmanteliaromia (tai 2–3 tippaa karvasmanteliöljyä, apteekista )
Päälle
2 dlvadelmahilloa
Koristeluun
1 dltomusokeria
1-2 tlvettä
Helpot runebergintortut – ohje:
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan.
- Lisää halutessasi manteliaromi tai karvasmanteliöljy. Tarkista maku, jotta saat leivonnaisiin mieleisesi mantelin maun. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla.
- Jaa torttujen taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
- Lisää jäähtyneisiin runebergintorttuihin vielä kiiltävä hillosilmä.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussin nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.
Vinkki!
- Jos haluat kostuttaa runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen. Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa. Kiehauta 2 dl vettä ja 2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
- Kurkkaa myös perinteisten runerbergintorttujen resepti!