Maku

Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin

40 min
KA
3.83
15

Helpot runebergintortut leivotaan muffinivuokiin, joten herkun rakenne pysyy varmasti kasassa. Mantelinmakuisilla ja mehevillä runebergin tortuilla herkutellaan perinteisesti 5.2. kansallisrunoilijamme J. L. Runebergin kunniaksi. Katso ohje ihaniin itse tehtyihin leivonnaisiin tästä!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (12 kpl)

Helpot runebergintortut

  • 175 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta (tai piparimuruja)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1/4 tlmanteliaromia (tai 2–3 tippaa karvasmanteliöljyä, apteekista )

Päälle

  • 2 dlvadelmahilloa

Koristeluun

  • 1 dltomusokeria
  • 1-2 tlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Helpot runebergintortut valmistuvat näin:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin kanssa taikinaan.
  3. Lisää halutessasi manteliaromi tai karvasmanteliöljy. Tarkista maku, jotta saat leivonnaisiin mieleisesi mantelin maun. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla.
  5. Jaa torttujen taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
  6. Lisää jäähtyneisiin runebergintorttuihin vielä kiiltävä hillosilmä.
  7. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussin nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.

Vinkki!

  • Jos haluat kostuttaa runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen jälkeen. Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa. Kiehauta 2 dl vettä ja 2 rkl sokeria, mausta liemi 2–3 rkl alkoholia ja levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.
  • Kurkkaa myös perinteisten runerbergintorttujen resepti!
MITÄ PIDIT?
3.83