Maku

Runebergintortut – näin teet perinteiset leivonnaiset helposti pellillä

1 h 10 min
4.25
4

Runebergintortut voi tehdä kätevästi myös pellillä. Marja-Liisa Saarisen mehevässä reseptissä runebergintorttu leikataan herkullisiksi suupaloiksi paiston jälkeen. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat torttuun ihanaa makua. Tätä kannattaa testata!
Tulosta
Teksti Marja-Liisa Saarinen, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (30 palaa)

Runebergintortut

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlpiimää
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhapanleipää (muruina)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlpiparkakkuja (muruina)
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlmanteliaromia (tai 5 tippaa karvasmanteliöljyä)
  • 100 gvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kuorrutus

  • 100 gvadelmamarmeladia
  • 2 dltomusokeria
  • 2-3 tlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Runebergintortut valmistuvat näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.

Sekoita joukkoon kerma ja piimä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteliöljy tai -aromi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm) tai brownievuokaan (25 cm x 35 cm).

Painele torttuun jauhotetulla sormella tasaisin välein 30 koloa. Pudota tai pursota koloon nokare vadelmamarmeladia.

Paista runebergintortut 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi. Lisää runebergintorttujen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrute. Pursota sokerikuorrutteella rengas vadelmamarmeladin ympärille.

MITÄ PIDIT?
4.25