


Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Runebergintortun voi tehdä kätevästi myös pellillä. Marja-Liisa Saarisen mehevässä reseptissä torttu leikataan herkullisiksi suupaloiksi paiston jälkeen. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat leivonnaiseen ihanaa makua. Tätä kannattaa testata!
Reseptin ainekset
30 palaa
Runebergintortut pellillä
200 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
2 kpl
munaa
1 dl
kermaa
1 dl
piimää
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hapanleipää (muruina)
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
piparkakkuja (muruina)
1/2 dl
mantelirouhetta
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
manteliaromia (tai 5 tippaa karvasmanteliöljyä)
100 g
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kuorrutus
100 g
vadelmamarmeladia
2 dl
tomusokeria
2-3 tl
vettä
Runebergintorttu pellillä – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon kerma ja piimä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteliöljy tai -aromi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm) tai brownievuokaan (25 cm x 35 cm).
- Painele torttuun jauhotetulla sormella tasaisin välein 30 koloa. Pudota tai pursota koloon nokare vadelmamarmeladia.
- Paista runebergintortut 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi. Lisää torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrute. Pursota sokerikuorrutteella rengas vadelmamarmeladin ympärille.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten runebergintorttujen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat