Maku

Runebergintorttu

1 h 10 min
4.5
4

Runebergintorttu

Haussa helppo ja hyvä runebergintortturesepti? Marja-Liisa Saarisen mehevä runebergintorttu paistuu kätevästi pellillä ja leikataan herkullisiksi suupaloiksi. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat torttuun ihanaa makua. Tätä kannattaa testata!
Teksti Marja-Liisa Saarinen, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlpiimää
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhapanleipää (muruina)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlpiparkakkuja (muruina)
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlmanteliaromia (tai 5 tippaa karvasmanteliöljyä)
  • 100 gvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kuorrutus

  • 100 gvadelmamarmeladia
  • 2 dltomusokeria
  • 2-3 tlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista runebergintorttu näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.

Sekoita joukkoon kerma ja piimä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteliöljy tai -aromi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm) tai brownievuokaan (25 cm x 35 cm).

Painele torttuun jauhotetulla sormella tasaisin välein 30 koloa. Pudota tai pursota koloon nokare vadelmamarmeladia.

Paista torttua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi. Lisää leivoksen pinnalle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrute. Pursota sokerikuorrutteella rengas vadelmamarmeladin ympärille.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä