Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Runebergintortun voi tehdä kätevästi myös pellillä. Marja-Liisa Saarisen mehevässä reseptissä torttu leikataan herkullisiksi suupaloiksi paiston jälkeen. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat leivonnaiseen ihanaa makua. Tätä kannattaa testata!

Reseptin ainekset
30 palaa
Runebergintortut pellillä
200 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
2 kpl
munaa
1 dl
kermaa
1 dl
piimää
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hapanleipää (muruina)
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
piparkakkuja (muruina)
1/2 dl
mantelirouhetta
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
manteliaromia (tai 5 tippaa karvasmanteliöljyä)
100 g
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kuorrutus
100 g
vadelmamarmeladia
2 dl
tomusokeria
2-3 tl
vettä

Runebergintorttu pellillä – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.
  2. Sekoita joukkoon kerma ja piimä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteliöljy tai -aromi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm) tai brownievuokaan (25 cm x 35 cm).
  4. Painele torttuun jauhotetulla sormella tasaisin välein 30 koloa. Pudota tai pursota koloon nokare vadelmamarmeladia.
  5. Paista runebergintortut 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi. Lisää torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.
  7. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrute. Pursota sokerikuorrutteella rengas vadelmamarmeladin ympärille.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten runebergintorttujen resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt