Maku

Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle

1 h 10 min
KA
4.24
4

Runebergintortun voi tehdä kätevästi myös pellillä. Marja-Liisa Saarisen mehevässä reseptissä torttu leikataan herkullisiksi suupaloiksi paiston jälkeen. Taikinan hapanleipä- ja piparkakkumurut tuovat leivonnaiseen ihanaa makua. Tätä kannattaa testata!
Tulosta
Teksti Marja-Liisa Saarinen, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (30 palaa)

Runebergintortut pellillä

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlkermaa
  • 1 dlpiimää
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhapanleipää (muruina)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1/2 dlpiparkakkuja (muruina)
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlmanteliaromia (tai 5 tippaa karvasmanteliöljyä)
  • 100 gvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kuorrutus

  • 100 gvadelmamarmeladia
  • 2 dltomusokeria
  • 2-3 tlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Pellillinen runebergintorttua valmistuu näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten.
  2. Sekoita joukkoon kerma ja piimä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteliöljy tai -aromi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm) tai brownievuokaan (25 cm x 35 cm).
  4. Painele torttuun jauhotetulla sormella tasaisin välein 30 koloa. Pudota tai pursota koloon nokare vadelmamarmeladia.
  5. Paista runebergintortut 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi. Lisää torttujen pinnalle vadelmamarmeladia.
  7. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrute. Pursota sokerikuorrutteella rengas vadelmamarmeladin ympärille.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten runebergintorttujen resepti!

MITÄ PIDIT?
4.24