Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kuorrutettuna, kiitos!

Runebergincookiet − alkuvuoden odotettu herkku yhdistää tutun tortun maut ja maailmalla hitiksi nousseet crumbl cookiet

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Jäikö kaappiin manteleita, piparkakkumaustetta ja kardemummaa? Piilota ne tähän ihanaan alkuvuoden herkkuun, jossa maistuvat kaikki runebergintortun tutut aromit pehmeällä tuorejuustolla ja vadelmamurulla kuorrutettuna.

24.1.2025
Reseptin ainekset
12 kpl
keksitaikina
120 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1
muna
3½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kardemummaa
½ tl
soodaa
1 dl
mantelirouhetta
Kuorrute
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
25 g
voita
(1 tl rommi-aromia tai karvasmanteliaromia)
Pinnalle
1 dl
pakastekuivattuja vadelmia

Runebergincookiet − ohje:

  1. Sulata voi ja jäähdytä hetki. Lisää sokerit ja sekoita. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita jauhot, mausteet ja sooda toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos parissa osassa sekoittaen taikinaan, kunnes se on tasaista. Älä sekoita liikaa.
  3. Kääntele mantelirouhe lopuksi sekaan ja nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Pyörittele taikinasta 12 taikinapalloa kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä tarpeeksi tilaa leviämiselle.
  5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilällä.
  6. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata voi ja lisää se jäähtyneenä (aromin kanssa) sekaan.
  7. Levitä kuorrute veitsellä keksien päälle ja koristele keksit kuivatuilla vadelmilla.

Vinkki!

Keksit säilyvät hyvin leivos rasiassa huoneenlämmössä. Kuorrutetut keksit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt