


Rullajäätelö on hellepäivän veikeä herkku! Näin valmistat kaukomatkalta tuttua hittijäätelöä kotona
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Oletko jo maistanut rullajäätelöä (rolled ice cream)? Hauskan jäätelön tekeminen onnistuu myös kotona, välineiksi tarvitset vain terästarjottimen ja taipuisan lastan. Tässä reseptissä on passiohedelmää, mutta voit käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja!
Reseptin ainekset
Perusmassa
3 dl
kuohukermaa
½ prk (á 397 g/ 304 ml)
kondensoitua maitoa
Maustamiseen
3
passiohedelmää
2 rkl
lemon curd -sitruunatahnaa
Lisäksi
2–4
terästarjotinta
taipuisa metallilasta tai metallinen juustohöylä
Rullajäätelö eli rolled ice cream – ohje:
- Sekoita kerma ja kondensoitu maito kulhossa. Laita seos ja tyhjät tarjottimet pakastimeen muutamaksi tunniksi kylmenemään.
- Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmien sisus jähmeän massan joukkoon. Lisää sitruunatahna ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada ja levitä seos terästarjottimille tasaisen ohueksi kerrokseksi. Laita tarjottimet pakastimeen muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jäätynyt täysin.
- Ota tarjotin kerrallaan pakastimesta, paina lasta tarjotinta vasten ja työnnä lastaa varovasti tarjotinta myöten eteenpäin niin, että jäätelö kääntyy rullalle.
- Tarjoa heti, sillä rullat sulavat nopeasti. Voit myös rullata jäätelöt valmiiksi annoskulhoihin ja säilyttää pakastimessa tarjoiluhetkeen. Tarjoile rullajäätelö sellaisenaan tai esimerkiksi kinuskikastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat