Maku

Rullajäätelö on hellepäivän veikeä herkku! Näin valmistat kaukomatkalta tuttua hittijäätelöä kotona

6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h
Oletko maistanut rullajäätelöä (rolled ice cream) Thaimaan-lomalla? Hauskan jäätelön tekeminen onnistuu myös kotona, välineiksi tarvitset vain terästarjottimen ja taipuisan lastan. Tässä reseptissä on passiohedelmää, mutta voit käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja!
GL
4.6
1
Julkaistu: 21.6.2021


Ainekset

Perusmassa

 • 3 dlkuohukermaa
 • ½ prk (á 397 g/ 304 ml)kondensoitua maitoa

Maustamiseen

 • 3passiohedelmää
 • 2 rkllemon curd -sitruunatahnaa

Lisäksi

 • 2–4terästarjotinta
 • taipuisa metallilasta tai metallinen juustohöylä
Tulosta

Rullajäätelö eli rolled ice cream valmistuu näin:

 1. Sekoita kerma ja kondensoitu maito kulhossa. Laita seos ja tyhjät tarjottimet pakastimeen muutamaksi tunniksi kylmenemään.
 2. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmien sisus jähmeän massan joukkoon. Lisää sitruunatahna ja sekoita tasaiseksi.
 3. Kaada ja levitä seos terästarjottimille tasaisen ohueksi kerrokseksi. Laita tarjottimet pakastimeen muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jäätynyt täysin.
 4. Ota tarjotin kerrallaan pakastimesta, paina lasta tarjotinta vasten ja työnnä lastaa varovasti tarjotinta myöten eteenpäin niin, että jäätelö kääntyy rullalle.
 5. Tarjoa heti, sillä rullat sulavat nopeasti. Voit myös rullata jäätelöt valmiiksi annoskulhoihin ja säilyttää pakastimessa tarjoiluhetkeen. Tarjoile rullajäätelö sellaisenaan tai esimerkiksi kinuskikastikkeen kanssa.

1 kommentti