Maku

Rukiiset lanttupasteijat

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
KA
4.3
0
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)

Täyte

  • 125 glanttulaatikkoa
  • 1 dlpinjansiemeniä (paahdettuna ja rouhittuna)
  • 50 gsalaattijuustoa (murusteltuna)
  • 3 rklkuivattua sipulia (paahdettua rouhetta)
  • 1/2 kplpiparkakkuja (hienonnettuna, tai korppujauhoja)
  • 1 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Tarkista maku maistamalla.

Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta pyörylöitä muotilla (Ø 10 cm). Pyöritä taikinarippeet palloksi, kauli uudelleen ja ota muotilla paloja.

Nosta teelusikallinen täytettä taikinapalalle. Sipaise taikinareunat veteen kastetulla sormella ja taita puolikuun muotoisiksi pasteijoiksi. Painele saumakohta tiiviiksi sormella tai haarukalla, niin täyte ei karkaa uunissa.

Paista rukiisia lanttupasteijoita 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa rukiiset lanttupasteijat lämpiminä haudutetun teen kera.

Kommentoi »