Maku

Rukiiset juustokeksit

1 h 30 min
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (25 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 dlsaksanpähkinöitä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Taputtele taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy. Ota siitä piparimuoteilla keksejä. Nosta keksit pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne munalla. Paina pinnalle kokonainen pähkinä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa keksit homejuuston ja hillon kanssa. Tarjoa kyytipojaksi lasillinen lämmintä glögiä.

MITÄ PIDIT?
0