


Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Ruista ranteessa, ei vaan pizzassa! Kun korvaat osan pohjan vehnäjauhoista ruisjauhoilla, saat pizzaan rutkasti lisää makua. Lainaa täyteideat saapasmaasta ja täytä rukiinen pizza italialaiseen tapaan ilmakuivatulla kinkulla, balsamikastikkeella ja salvialla ja nauti!
Reseptin ainekset
8 kpl
Rukiinen pizza
12,5 g
tuorehiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
120 g
ilmakuivattua kinkkua
1
punasipuli
20 g
voita
2 rkl
sokeria
1 prk
ranskankermaa (150 g)
200 g
pecorinojuustoa (raastettuna)
20
salvianlehteä
2 rkl
tummaa balsamikastiketta
Rukiinen pizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot. Alusta sekaan vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- Paahda kinkkuviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti. Hienonna jäähtyneenä rouheeksi. Lohko kuorittu sipuli. Sulata pannulla voi ja ripottele päälle sokeria. Lisää sipulit paahtumaan muutamaksi minuutiksi. Käännä.
- Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita ranskankermaan juustoraaste.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli pizzapohjiksi.
- Nosta kuuma kivi tai pelti uunista. Levitä kuumalle kivelle tai uunipellille niin monta pohjaa kuin mahtuu. Levitä päälle ranskankermaseosta. Nosta kivi tai pelti takaisin uuniin ja paista noin 8 minuuttia.
- Jaa kuumille pizzoille kinkkua ja sipuleita. Lisää balsamikastiketta ja salvianlehtiä. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat