Maku

Rukiinen pizza – pala Suomea pizzapohjassa

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Ruista ranteessa, ei vaan pizzassa! Kun korvaat osan pohjan vehnäjauhoista ruisjauhoilla, saat pizzaan rutkasti lisää makua. Lainaa täyteideat saapasmaasta ja täytä rukiinen pizza italialaiseen tapaan ilmakuivatulla kinkulla, balsamikastikkeella ja salvialla ja nauti!
4.3
0
Julkaistu: 20.9.2018


Reseptin ainekset (8 kpl)

Rukiinen pizza

  • 12,5 gtuorehiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 1/2 dlruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 120 gilmakuivattua kinkkua
  • 1punasipuli
  • 20 gvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • 200 gpecorinojuustoa (raastettuna)
  • 20salvianlehteä
  • 2 rkltummaa balsamikastiketta
Tulosta

Rukiinen pizza valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon ruisjauhot. Alusta sekaan vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
  2. Paahda kinkkuviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti. Hienonna jäähtyneenä rouheeksi. Lohko kuorittu sipuli. Sulata pannulla voi ja ripottele päälle sokeria. Lisää sipulit paahtumaan muutamaksi minuutiksi. Käännä.
  3. Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita ranskankermaan juustoraaste.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli pizzapohjiksi.
  5. Nosta kuuma kivi tai pelti uunista. Levitä kuumalle kivelle tai uunipellille niin monta pohjaa kuin mahtuu. Levitä päälle ranskankermaseosta. Nosta kivi tai pelti takaisin uuniin ja paista noin 8 minuuttia.
  6. Jaa kuumille pizzoille kinkkua ja sipuleita. Lisää balsamikastiketta ja salvianlehtiä. Tarjoa heti.
Kommentoi »