Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Brunssiherkku

Rustiikkiset ruisbagelit – tarjoa täytetyt bagelit viikonlopun aamiaisella tai brunssiherkkuna

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pellavansiemenrouheella saat ruisbageleihin kauniin rustiikkisen pinnan. Saat bageleista mainion viikonloppuaamupalan tai brunssiherkun, kun täytät ne munavoilla, marinoidulla punasipulilla ja kevyesti paistetuilla varsiparsakaaleilla.

24.5.2024
Reseptin ainekset
10 annosta
3½ dl
vettä
½ pkt (25 g)
tuorehiivaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sokeria
2
munaa
2 tl
suolaa
5½ dl
vehnäjauhoja
4 dl
ruisjauhoja
Lisäksi
½ dl
pellavansiemenrouhetta
½ dl
siirappia
2 rkl
vettä
Tarjoiluun esim.
150 g
munavoita
1 ps (250 g)
varsiparsakaalia
150 g
marinoitua punasipulia

Ruisbagelit – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri, munat ja suola. Sekoita. Lisää jauhoja vähän kerralla välillä sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 7 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota tunnin verran.
  2. Jaa taikina 10 osaan. Leivo kukin pala pitkäksi pötköksi (noin 40 cm). Käännä taikinapötkö kaksin kerroin ja rullaa kierteelle. Käännä rinkeliksi. Paina sauma huolella kiinni.
  3. Sekoita siirappi ja vesi pienessä kipossa. Voitele bagelit siirappivedellä ja kasta sitten pellavansiemenrouheeseen. Pane bagelit uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  4. Paista bageleita 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
  5. Tarjoa bagelit esimerkiksi munavoin, paistetun varsiparsakaalin ja marinoidun punasipulin kanssa.

Vinkki!

Voit kastaa bagelit pellavansiemenrouheen sijaan myös unikon- tai seesaminsiemeniin. Jos teet munavoin maidottomaan margariiniin, resepti on maidoton.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt