Brunssiherkku
Rustiikkiset ruisbagelit – tarjoa täytetyt bagelit viikonlopun aamiaisella tai brunssiherkkuna
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Pellavansiemenrouheella saat ruisbageleihin kauniin rustiikkisen pinnan. Saat bageleista mainion viikonloppuaamupalan tai brunssiherkun, kun täytät ne munavoilla, marinoidulla punasipulilla ja kevyesti paistetuilla varsiparsakaaleilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
3½ dl
vettä
½ pkt (25 g)
tuorehiivaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sokeria
2
munaa
2 tl
suolaa
5½ dl
vehnäjauhoja
4 dl
ruisjauhoja
Lisäksi
½ dl
pellavansiemenrouhetta
½ dl
siirappia
2 rkl
vettä
Tarjoiluun esim.
150 g
munavoita
1 ps (250 g)
varsiparsakaalia
150 g
marinoitua punasipulia
Ruisbagelit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri, munat ja suola. Sekoita. Lisää jauhoja vähän kerralla välillä sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 7 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota tunnin verran.
- Jaa taikina 10 osaan. Leivo kukin pala pitkäksi pötköksi (noin 40 cm). Käännä taikinapötkö kaksin kerroin ja rullaa kierteelle. Käännä rinkeliksi. Paina sauma huolella kiinni.
- Sekoita siirappi ja vesi pienessä kipossa. Voitele bagelit siirappivedellä ja kasta sitten pellavansiemenrouheeseen. Pane bagelit uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Paista bageleita 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
- Tarjoa bagelit esimerkiksi munavoin, paistetun varsiparsakaalin ja marinoidun punasipulin kanssa.
Vinkki!
Voit kastaa bagelit pellavansiemenrouheen sijaan myös unikon- tai seesaminsiemeniin. Jos teet munavoin maidottomaan margariiniin, resepti on maidoton.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat