Rucolapasta
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Haussa maukas arkipasta? Tee itse pesto rucolasta, sekoita joukkoon savukylkeä sekä keitettyä pastaa ja supermaukas pikapasta on valmis!
MU
5
Kuvat
Julkaistu 19.4.2016

Rucolapasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 120 gsiankylkeä (savustettua)
- 320 gpastaa (esim. rigatonia)
- 1 dlvettä (pastan keitinvettä)
Rucolapesto
- 50 grucolaa (rucolanversoja, Mimis)
- 2 kplsardellifileetä
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 3 rklrypsiöljyä
- 2 rkloliiviöljyä (mietoa)
- 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
Viimeistelyyn
- 50 grucolaa (rucolanversoja, Mimis)
Valmista rucolapasta näin:
Tee ensin pesto. Sekoita rucolanversot, sardellifileet, valkosipuli, öljyt ja juusto tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
Leikkaa savukylki pieniksi kuutioiksi. Nosta palat pannulle ja paista ne miedolla lämmöllä rapeiksi omassa rasvassaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan miedosti suolatussa vedessä. Kun valutat pastan, ota talteen 1 dl keitinvettä.
Sekoita pasta, savukylkikuutiot, rucolapesto ja keitinvesi isossa kulhossa.
Lisää pastan joukkoon lopuksi rasiallinen rucolanversoja.