Maku

Rucolapasta

25 min
5
0

Rucolapasta

MU
0
5
Haussa maukas arkipasta? Tee itse pesto rucolasta, sekoita joukkoon savukylkeä sekä keitettyä pastaa ja supermaukas pikapasta on valmis!
Teksti Jasmin Raitakari, Niko Honkanen
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 120 gsiankylkeä (savustettua)
  • 320 gpastaa (esim. rigatonia)
  • 1 dlvettä (pastan keitinvettä)

Rucolapesto

  • 50 grucolaa (rucolanversoja, Mimis)
  • 2 kplsardellifileetä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 rkloliiviöljyä (mietoa)
  • 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Viimeistelyyn

  • 50 grucolaa (rucolanversoja, Mimis)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista rucolapasta näin:

Tee ensin pesto. Sekoita rucolanversot, sardellifileet, valkosipuli, öljyt ja juusto tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.

Leikkaa savukylki pieniksi kuutioiksi. Nosta palat pannulle ja paista ne miedolla lämmöllä rapeiksi omassa rasvassaan.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan miedosti suolatussa vedessä. Kun valutat pastan, ota talteen 1 dl keitinvettä.

Sekoita pasta, savukylkikuutiot, rucolapesto ja keitinvesi isossa kulhossa.

Lisää pastan joukkoon lopuksi rasiallinen rucolanversoja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä