Rousku-sipulisäilyke
30 min
Reseptin ainekset
1 annos
400 g
kangasrouskuja
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
Liemi
2 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3/4 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
1/8 tl
valkopippuria (kokonaisia)
1/8 tl
mustapippuria (kokonaisia)
Keitä kangasrouskuja 5–10 minuuttia. Hienonna jäähtyneet rouskut pieneksi silpuksi, samoin sipulit.
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta liemi. Lisää etikkaliemeen sieni-sipulisilppu ja keitä minuutin pari.
Lusikoi seos puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje kansi heti, jäähdytä ja säilytä viileässä. Sieni-sipulisäilyke on valmista salaattiainesta pitkin talvea käytettäväksi.
Vinkki!
Pienet sievät nappirouskut voit säilöä kokonaisina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat