Rousku-sipulisäilyke

30 min
3
0

Rousku-sipulisäilyke

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Teksti Marita Joutjärvi
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 400 gkangasrouskuja
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä

Liemi

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 1/8 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1/8 tlmustapippuria (kokonaisia)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Keitä kangasrouskuja 5–10 minuuttia. Hienonna jäähtyneet rouskut pieneksi silpuksi, samoin sipulit.

Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja pippurit. Kiehauta liemi. Lisää etikkaliemeen sieni-sipulisilppu ja keitä minuutin pari.

Lusikoi seos puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje kansi heti, jäähdytä ja säilytä viileässä. Sieni-sipulisäilyke on valmista salaattiainesta pitkin talvea käytettäväksi.

•Pienet sievät nappirouskut voit säilöä kokonaisina.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä