Rouheinen kermatoffee

50 min
4.1
7

Rouheinen kermatoffee

Kermatoffeen makua saa muuteltua ainesosilla itselle mieluisaksi
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlsiirappia
  • 100 gvoita
  • suolaa
  • 1 dlmantelirouhetta (kuoreton)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna kerma, sokeri, siirappi ja voi keskenään. Anna kiehua ja pulputa kunnolla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä pohjaa myöten, ettei seos pala pohjaan.

Testaa seoksen koostumusta tiputtamalla pikkulusikan kärjellinen seosta kylmään veteen. Jos se jähmettyy heti ja siitä voi muotoilla sormilla pallon, alkaa seos olla valmista. Sekoita joukkoon vielä mantelirouhe (tai muu mieleisesi toffeen lisäke).

Kaada valmis seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja anna jäähtyä kunnolla.

Leikkaa veitsellä neliöiksi. Tarjoile sellaisenaan tai kääri sellofaaniin ja anna lahjaksi.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä