Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rössypottu

Rössypottu on oululainen perinneruoka, joka valmistetaan veripaltusta, sianlihasta ja perunoista. Keitto maistuu parhaimmalta paahdetun ruisleivän kera!

31.8.2011
Reseptin ainekset
Rössypottu
200 g
rössyä eli veripalttua
100 g
pekonia tai silavaa
5-6
perunaa
1
sipuli
1 l
vettä
2
lihaliemikuutiota
5-6
mustapippuria
suolaa
voita

Rössypottu – ohje:

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Laita vesi, perunat, sipuli, lihaliemikuutiot, pippurit ja suola kattilaan kiehumaan.
  3. Kuutioi rössy ja suikaloi pekoni. Kuullota pekonia voissa kuumalla pannulla, niin että se saa hieman väriä.
  4. Lisää rössyt pannulle. Rasva imeytyy rössyyn.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, lisää rössy ja pekonit keittoon. Ota keitto heti pois liedeltä, ettei rössy vetisty. Tarjoile rössypottu paahdetun ruisleivän kanssa.

Vinkki! Voit käyttää keitossa myös porkkanaa, lanttua tai selleriä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt