Maku

Roseepippurisilakat

48 h 20 min
2.8
0

Roseepippurisilakat

GL
MU
0
2.8
Roseepippurisilakat täydentävät joulun kalaherkkuja. Maun salaisuus on roseepippurilla maustetussa ranskankerma-hunajakastikkeessa. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 1/2 rklsuolaa
  • 500 gsilakkafileitä
  • 2 tlroseepippuria (kokonaisia)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa

Tee näin

48 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN48 h

Roseepippurisilakat valmistuvat näin:

Sekoita vesi, etikka ja suola. Upota silakat liemeen. Anna kypsyä mausteliemessä jääkaapissa seuraavaan päivään, kunnes kala on läpikuultamatonta.

Valuta silakat ja poista fileistä nahka vetämällä. Parhaiten saat nahan pois, kun aloitat vetämisen fileen leveästä päästä.

Murskaa roseepippurit morttelissa. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu, roseepippurit ja hunaja keskenään. Lisää joukkoon silakkafileet. Anna silakoiden maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa roseepippurisilakat tarjoilukulhoon. Koristele vielä roseepippurilla.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä