


Roomalainen pizza on ohutpohjainen ja rapea herkku – pitkä kohotusaika antaa taikinaan makua ja aromeja
48 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 48 h 0 min
Roomalainen pizza vaatii pitkän, 48–72 tunnin kohotusajan jääkaapissa. Pitkä kohottaminen tuo taikinaan enemmän makua ja aromeja. Aito italialainen pizza valmistetaan tipo 00 -vehnäjauhoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Roomalainen pizza
7 ½ dl
vehnäjauhoja (500 g, tipo 00 -jauhoja)
¾ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
kylmää vettä
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Roomalainen pizza – ohje:
- Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää kylmä vesi ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
- Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa jääkaapissa 24 tuntia.
- Ota taikina pöydälle, jaa neljään osaan ja muotoile pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta taikinat kevyesti jauhotettuina ilmatiiviiseen rasiaan, yhteen isoon tai useaan pienempään, sulje rasiat ja nosta jääkaappiin vielä 1–2 vuorokaudeksi.
- Ota taikinat huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Ota kiekot yksi kerrallaan kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita paineleminen keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
- Levitä pohjalle haluamasi täytteet ja paista roomalaista pizzaa 275–300-asteisessa uunissa 4–8 minuuttia.
Vinkki!
Voit alustaa roomalaisen pizzataikinan myös käsin. Vaivaa tällöin taikinaa vähintään 10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat