Maku

Rommi-muscovadoluumut

24 h 20 min
0
0

Rommi-muscovadoluumut

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Jälkiruoka vai säilyke? Rommi-muscovadoluumut ovat molempia. Kun jääkaapissa on maustettuja luumuja ja kermaa, jälkiruoka on tarjoilua vaille valmis.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlluumuja (tummia, tuoreita)
  • 4 dlmuscovadosokeria
  • 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)
  • 5 dlrommia

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Puolita luumut ja poista kivet.

Lado luumuja ja sokeria kerroksittain isoon puhtaaseen purkkiin (vetoisuus 1 l). Lisää väliin halkaistu vaniljatanko ja veitsen kärjellä irti raapaistut vaniljansiemenet. Sekoittele varoen. Anna säilykkeen tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Kaada seuraavana päivänä purkkiin rommia niin, että luumut juuri ja juuri peittyvät. Sulje purkki huolellisesti. Anna luumujen tekeytyä jääkaapissa vähintään viikon ajan.

Sekoittele luumuja parina ensimmäisenä päivänä, jotta sokeri liukenee.

*Rommi-muscovadoluumut ovat herkullisia jo viikon parin päästä, mutta ne säilyvät useamman kuukauden.

*Tarjoa luumuja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

* Voit kokeilla rommin tilalla konjakkia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä