


Rommi-muscovadoluumut
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Jälkiruoka vai säilyke? Rommi-muscovadoluumut ovat molempia. Kun jääkaapissa on maustettuja luumuja ja kermaa, jälkiruoka on tarjoilua vaille valmis.
Reseptin ainekset
1 annosta
10 dl
luumuja (tummia, tuoreita)
4 dl
muscovadosokeria
1 kpl
vaniljatankoa (halkaistuna)
5 dl
rommia
Puolita luumut ja poista kivet.
Lado luumuja ja sokeria kerroksittain isoon puhtaaseen purkkiin (vetoisuus 1 l). Lisää väliin halkaistu vaniljatanko ja veitsen kärjellä irti raapaistut vaniljansiemenet. Sekoittele varoen. Anna säilykkeen tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Kaada seuraavana päivänä purkkiin rommia niin, että luumut juuri ja juuri peittyvät. Sulje purkki huolellisesti. Anna luumujen tekeytyä jääkaapissa vähintään viikon ajan.
Sekoittele luumuja parina ensimmäisenä päivänä, jotta sokeri liukenee.
Vinkit!
- Rommi-muscovadoluumut ovat herkullisia jo viikon parin päästä, mutta ne säilyvät useamman kuukauden.
- Tarjoa luumuja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
- Voit kokeilla rommin tilalla konjakkia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat