Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Romanttinen ruusukakku

5 h 40 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 50 min

Ylellinen ruusukakku saa makua myös valkosuklaasta ja pistaasista. Kandeeratut eli sokeroidut ruusun terälehdet kruunaavat komeuden. Ne voi tehdä viikonkin etukäteen, sillä ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä ilman kantta.

13.10.2016
Reseptin ainekset
10–12 annosta
200 g
voita
2 dl
sokeria
3
munaa
3 ¾ dl
vehnäjauhoja
½ tl
vaniljajauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
100 g
valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
¾ dl
pistaaseja rouhittuina
½
sitruunan kuori (luomu)
1 ½ dl
maitoa
Täyte
200 g
tuorejuustoa
2–3 tl
ruusuvettä
6 dl
jääkaappikylmää vispikermaa
½ dl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
1–2
tippaa punaista elintarvikeväriä
Kostutus
1 dl
laimennettua sitruunamehua tai maitoa
Kandeeratut ruusun terälehdet
1 dl
erittäin hienoa sokeria (Siro)
1
munanvalkuainen
1–2
ruusua (syötävää)

1. Voitele noin 20-senttinen irtopohjavuoka ja pingota sen pohjalle leivinpaperi. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi sekaan valkosuklaa ja pähkinät sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikinaan vuorotellen jauho­seos ja maito kahdessa erässä.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia tai kunnes kakkupohja on paistotikulla kokeillessa kypsä. Jäähdytä kakkua 10 minuuttia vuoassaan ja kumoa ritilälle jäähtymään.

3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte: Notkista juusto ruusuvedellä, vatkaa kerma ja sokerit sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja väriaine.

4. Kostuta kakun alin pohjakerros mehulla tai maidolla pullasutia apuna käyttäen. (Jaa kostutusliemi niin, että pohjakerrokseen tulee vähiten ja ylimpään kerrokseen eniten, sillä kostustusta valuu myös pohjalle.) Levitä päälle kerros täytettä (noin 1/3) ja nosta päälle keskimmäinen kerros. Paina kakkupohjaa kevyesti ja kostuta. Lusikoi täyte, pane ylin kerros paikalleen ja kostuta. Levitä loput vaahdot päälle. Nosta ruusukakku jääkaappiin kakkukuvun alle vähintään neljäksi tunniksi.

5. Valmista koristeeksi kandeeratut eli sokeroidut ruusun terälehdet. Kaada sokeri lautaselle. Erottele valkuainen pieneen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Nypi ruusuista terälehdet irti. Kasta terälehti kerrallaan munanvalkuiseen ja levitä sudilla valkuaista ympäri terälehteä. Pyörittele lehdet varovasti yksitellen sokerissa ja anna kuivahtaa leivinpaperin päällä ilmavassa paikassa muutama tunti.

6. Koristele ruusukakku ennen tarjoilua kandeeratuilla ruusun terälehdillä. Tarjoa kakun kanssa hilloja, esimerkiksi vadelma-mansikka- tai mustaherukkahilloa.

Vink vink Täytä ruusukakku paistovuokaan. Näin saat siitä tasaisen ja suoran.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt