Kotivinkki

Romanttinen ruusukakku

5 h 40 min
5
0

Ylellinen ruusukakku saa makua myös valkosuklaasta ja pistaasista. Kandeeratut eli sokeroidut ruusun terälehdet kruunaavat komeuden. Ne voi tehdä viikonkin etukäteen, sillä ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä ilman kantta.
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (10–12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3munaa
  • 3 ¾ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlvaniljajauhetta
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 100 gvalkosuklaata karkeaksi rouhittuna
  • ¾ dlpistaaseja rouhittuina
  • ½sitruunan kuori (luomu)
  • 1 ½ dlmaitoa

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 2–3 tlruusuvettä
  • 6 dljääkaappikylmää vispikermaa
  • ½ dltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 1–2tippaa punaista elintarvikeväriä

Kostutus

  • 1 dllaimennettua sitruunamehua tai maitoa

Kandeeratut ruusun terälehdet

  • 1 dlerittäin hienoa sokeria (Siro)
  • 1munanvalkuainen
  • 1–2ruusua (syötävää)

Tee näin

5 h 40 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN4 h 50 min
MITÄ PIDIT?
5