


Risotto alla milanese
Risotto alla milanese on klassinen sahramilla maustettu risotto. Kokeile keittiömestari Henri Alénin ohjetta!
Reseptin ainekset
Risotto alla milanese
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
tilkka
rypsi- tai oliiviöljyä
ripaus
sahramia
3 dl
risottoriisiä
1 dl
valkoviiniä
5 dl
laihaa kanalientä
2 rkl
voita
2 rkl
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
Risotto alla milanese – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa tilkassa öljyä.
- Lisää sahrami ja riisi. Sekoita riisiä koko kypsennyksen ajan, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja saat kermaisen lopputuloksen.
- Lisää valkoviini ja puolet kanaliemestä. Kun riisi on imenyt lähes kaiken nesteen, lisää loppu kanaliemi.
- Hauduta riisiä 16 minuuttia ja tarkista sen kypsyys. Riisi saa tuntui napakalta hampaissa.
- Lisää mukaan voi ja parmesaani. Mausta risotto alla milanese lopuksi suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarjoile.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat