Kotivinkki

Risottoa milanolaisittain

0
0


 

Tulosta
Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • tilkkarypsi- tai oliiviöljyä
  • ripaussahramia
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 5 dllaihaa kanalientä
  • 2 rklvoita
  • 2 rklraastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa tilkassa öljyä.

2. Lisää sahrami ja riisi. Sekoita riisiä koko kypsennyksen ajan, jotta tärkkelys irtoaa riisistä ja saat kermaisen lopputuloksen.

3. Lisää valkoviini ja puolet kanaliemestä. Kun riisi on imenyt lähes kaiken nesteen, lisää loppu kanaliemi.

4. Hauduta riisiä 16 minuuttia ja tarkista sen kypsyys. Riisi saa tuntui napakalta hampaissa.

5. Lisää mukaan voi ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
0