Risotto kuivatuista sienistä – Satu Koiviston yllättävän helppo arkiresepti maistuu koko perheelle
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
"Jos en keksi mitään muuta ruokaa, teen risoton kuivatuista sienistä. Lapset rakastavat risottoa ja syövät siinä muodossa aivan kaikkea", reseptin luoja Satu Koivisto vinkkaa.
GL
KA
0
Kuvat
Julkaistu 12.1.2023

Risotto kuivatuista sienistä – Satu Koiviston yllättävän helppo arkiresepti maistuu koko perheelle
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1keltasipuli tai 3 salottisipulia
- 1lehtisellerin varsi
- 12 dlkasvislientä
- 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
- 4 dlrisottoriisiä (esim. Arborio)
- 2 dlkuivattuja sieniä, esim. suppilovahveroita
- ½sitruunan mehu (noin ¼ dl)
- 75 gparmesaanijuustoa
- 2kierrosta mustapippuria myllystä
- (suolaa)
- (2 rklpaahdettuja auringonkukansiemeniä)
Risotto kuivatuista sienistä – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna lehtisellerin varsi.
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
- Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa. Kuullota sipulia ja varsiselleriä, kunnes ne rentoutuvat eli pehmenevät hieman. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.
- Lisää kolmannes kasvisliemestä. Murskaa sienet käsissä ja lisää kattilaan. Lisää sitruunanmehu. Lisää liemi parissa erässä ja sekoita hyvin, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.
- Raasta parmesaani. Kun riisi on pureskeltavaa eli al dente, lisää parmesaani ja pippuri ja tarkista suola. Tarjoa heti. Risoton kuuluu olla valuvaa. Lisää tarvittaessa vettä.
- Ripottele halutessasi päälle uunissa paahdettuja auringonkukansiemeniä.
Vinkki!
Levitä 2 dl auringonkukansiemeniä pellille, lisää tippa öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Paahda 175 asteessa vartti. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.

Risotto kukkakaalista
Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Maku

Vuohenjuusto-parsarisotto – tähän sitruunan raikastamaan herkkuun ihastut varmasti!
Kotivinkki

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
Maku

Mamma mia, mikä risotto! Kuvataiteilija Nanna Suden roomalainen rapurisotto on täydellistä lohturuokaa
Kotivinkki

Jaanan sienirisotto ja fenkoli-omenasalaatti tekevät arjesta juhlaa – poimi herkullinen resepti!
Kotivinkki

Sieniohratto – ohrasuurimoista valmistettu risottomainen herkku haastaa italialaisen serkkunsa maulla ja helppoudella
Maku

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
Kotivinkki