Maku

Risotto kuivatuista sienistä – Satu Koiviston yllättävän helppo arkiresepti maistuu koko perheelle

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
"Jos en keksi mitään muuta ruokaa, teen risoton kuivatuista sienistä. Lapset rakastavat risottoa ja syövät siinä muodossa aivan kaikkea", reseptin luoja Satu Koivisto vinkkaa.
GL
KA
0
0
Julkaistu 12.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1keltasipuli tai 3 salottisipulia
  • 1lehtisellerin varsi
  • 12 dlkasvislientä
  • 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • 4 dlrisottoriisiä (esim. Arborio)
  • 2 dlkuivattuja sieniä, esim. suppilovahveroita
  • ½sitruunan mehu (noin ¼ dl)
  • 75 gparmesaanijuustoa
  • 2kierrosta mustapippuria myllystä
  • (suolaa)
  • (2 rklpaahdettuja auringonkukansiemeniä)
Tulosta

Risotto kuivatuista sienistä – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna lehtisellerin varsi.
  2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
  3. Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa. Kuullota sipulia ja varsiselleriä, kunnes ne rentoutuvat eli pehmenevät hieman. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.
  4. Lisää kolmannes kasvisliemestä. Murskaa sienet käsissä ja lisää kattilaan. Lisää sitruunanmehu. Lisää liemi parissa erässä ja sekoita hyvin, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.
  5. Raasta parmesaani. Kun riisi on pureskeltavaa eli al dente, lisää parmesaani ja pippuri ja tarkista suola. Tarjoa heti. Risoton kuuluu olla valuvaa. Lisää tarvittaessa vettä.
  6. Ripottele halutessasi päälle uunissa paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Vinkki!

Levitä 2 dl auringonkukansiemeniä pellille, lisää tippa öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Paahda 175 asteessa vartti. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.

Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.

Kommentoi »