


Risotto kuivatuista sienistä – Satu Koiviston yllättävän helppo arkiresepti maistuu koko perheelle
30 min
"Jos en keksi mitään muuta ruokaa, teen risoton kuivatuista sienistä. Lapset rakastavat risottoa ja syövät siinä muodossa aivan kaikkea", reseptin luoja Satu Koivisto vinkkaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
keltasipuli tai 3 salottisipulia
1
lehtisellerin varsi
12 dl
kasvislientä
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä (esim. Arborio)
2 dl
kuivattuja sieniä, esim. suppilovahveroita
½
sitruunan mehu (noin ¼ dl)
75 g
parmesaanijuustoa
2
kierrosta mustapippuria myllystä
(suolaa)
(2 rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä)
Risotto kuivatuista sienistä – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna lehtisellerin varsi.
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
- Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa. Kuullota sipulia ja varsiselleriä, kunnes ne rentoutuvat eli pehmenevät hieman. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.
- Lisää kolmannes kasvisliemestä. Murskaa sienet käsissä ja lisää kattilaan. Lisää sitruunanmehu. Lisää liemi parissa erässä ja sekoita hyvin, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä.
- Raasta parmesaani. Kun riisi on pureskeltavaa eli al dente, lisää parmesaani ja pippuri ja tarkista suola. Tarjoa heti. Risoton kuuluu olla valuvaa. Lisää tarvittaessa vettä.
- Ripottele halutessasi päälle uunissa paahdettuja auringonkukansiemeniä.
Vinkki!
Levitä 2 dl auringonkukansiemeniä pellille, lisää tippa öljyä ja ripaus suolaa. Sekoita. Paahda 175 asteessa vartti. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat