Riistakäristys

25 min
3.7
2

Riistakäristys

MU
GL
2
3.7
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 480 griistakäristyslihaa
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 dlvettä
  • 1 rkllihafondia
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuumenna rasva padassa tai paistinpannussa. Lisää käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi esim. kahden puulastan avulla. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja ruskista liha-sipuliseos. Lisää vesi, fondi sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia tai pidempään.

Tarjoa riistakäristys juuresmuusin ja puolukkahillon kanssa.

•Saosta kastike halutessasi tummakastike-suurustusjauhoilla tai veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla (noin 2 tl jauhoja). Riistakäristys maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä, joten sitä, samoin kuin muusia kannattaa tehdä saman tien kaksinkertainen annos.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä