Reseptin ainekset
4 annosta
Riistakäristys
2 rkl
voita
480 g
riistakäristyslihaa
1
sipuli (hienonnettuna)
4 dl
vettä
1 rkl
lihafondia
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
maustepippuria (kokonaisia)
1
laakerinlehti
Riistakäristys – ohje:
- Kuumenna rasva padassa tai paistinpannussa. Lisää käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi esim. kahden puulastan avulla.
- Sekoita joukkoon sipulisilppu ja ruskista liha-sipuliseos.
- Lisää vesi, fondi sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia tai pidempään.
- Tarjoa riistakäristys esimerkiksi juuresmuusin ja puolukkahillon kanssa.
Vinkit!
- Saosta kastike halutessasi tummakastike-suurustusjauhoilla tai veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla (noin 2 tl jauhoja). Riistakäristys maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä, joten sitä, samoin kuin muusia kannattaa tehdä saman tien kaksinkertainen annos.
- Ota talteen myös perinteisen poronkäristyksen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat