Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Riistakäristys

25 min
21.1.2007
Reseptin ainekset
4 annosta
Riistakäristys
2 rkl
voita
480 g
riistakäristyslihaa
1
sipuli (hienonnettuna)
4 dl
vettä
1 rkl
lihafondia
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
maustepippuria (kokonaisia)
1
laakerinlehti

Riistakäristys – ohje:

  1. Kuumenna rasva padassa tai paistinpannussa. Lisää käristysliha ja paista sekoitellen, kunnes lihalevyt irtoavat toisistaan. Revi liha pienemmiksi paloiksi esim. kahden puulastan avulla.
  2. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja ruskista liha-sipuliseos.
  3. Lisää vesi, fondi sekä mausteet ja anna kiehua ilman kantta hiljalleen noin 15 minuuttia tai pidempään.
  4. Tarjoa riistakäristys esimerkiksi juuresmuusin ja puolukkahillon kanssa.

Vinkit!

  • Saosta kastike halutessasi tummakastike-suurustusjauhoilla tai veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla (noin 2 tl jauhoja). Riistakäristys maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä uudelleen lämmitettynä, joten sitä, samoin kuin muusia kannattaa tehdä saman tien kaksinkertainen annos.
  • Ota talteen myös perinteisen poronkäristyksen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt