


Poronkäristys – näin valmistat suomalaisen perinneruoan
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Poronkäristys valmistuu hitaasti uunissa hauduttaen. Poronkäristysliha saa makua ja mehevyyttä pekonista ja oluesta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Poronkäristys
1 kg
poronkäristyslihaa
340 g
pekonia
3
sipulia
2 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
100 g
voita
1 l
keskiolutta
Lisäksi
3
maustekurkkua
Poronkäristys – ohje:
- Lado käristysliha, pilkottu pekoni ja pienityt sipulit kannelliseen uunipataan. Rouhi päälle pippuri, ropsauta suola ja jaa voi nokareiksi antamaan hyvää makua. Kaada nesteeksi olutta.
- Kypsennä käristystä 200 asteessa aluksi kaksi tuntia. Sen jälkeen käristystä kannattaa hämmentää ja mahdollisesti lisätä nestettä (vettä tai olutta), jos se näyttää kovin kuivalta. Poronkäristys saa kypsyä vielä puolisen tuntia, minkä jälkeen se voi odotella 100 asteessa, kunnes se nostetaan pöytään.
- Tarjoa poronkäristyksen lisukkeena perunamuusia ja maustekurkkua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat