Maku

Poronkäristys – näin valmistat suomalaisen perinneruoan

3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
MU
4
4
Julkaistu: 12.7.2005


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgporonkäristyslihaa
  • 340 gpekonia
  • 3sipulia
  • 2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 1 lkeskiolutta

Lisäksi

  • 3maustekurkkua
Tulosta

Lado käristysliha, pilkottu pekoni ja pienityt sipulit kannelliseen uunipataan. Rouhi päälle pippuri, ropsauta suola ja jaa voi nokareiksi antamaan hyvää makua. Kaada nesteeksi olutta.

Kypsennä käristystä 200 asteessa aluksi kaksi tuntia. Sen jälkeen käristystä kannattaa hämmentää ja mahdollisesti lisätä nestettä (vettä tai olutta), jos se näyttää kovin kuivalta. Ruoka saa kypsyä vielä puolisen tuntia, minkä jälkeen se voi odotella 100 asteessa, kunnes se nostetaan pöytään.

Tarjoa lisukkeena maustekurkkua.

4 kommenttia