Maku

Poronkäristys – näin valmistat suomalaisen perinneruoan

3 h 20 min
3.9
1

Poronkäristys – näin valmistat suomalaisen perinneruoan

MU
1
3.9
Teksti Keijo Hartonen, Risto Puolimatka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gporonkäristyslihaa
  • 340 gpekonia
  • 3 kplsipulia
  • 2 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 10 dlkeskiolutta

Lisäksi

  • 3 kplmaustekurkkuja

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Lado käristysliha, pilkottu pekoni ja pienityt sipulit kannelliseen uunipataan. Rouhi päälle pippuri, ropsauta suola ja jaa voi nokareiksi antamaan hyvää makua. Kaada nesteeksi olutta.

Kypsennä käristystä 200 asteessa aluksi kaksi tuntia. Sen jälkeen käristystä kannattaa hämmentää ja mahdollisesti lisätä nestettä (vettä tai olutta), jos se näyttää kovin kuivalta. Ruoka saa kypsyä vielä puolisen tuntia, minkä jälkeen se voi odotella 100 asteessa, kunnes se nostetaan pöytään.

Tarjoa lisukkeena maustekurkkua.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä