Maku

Riista-kaalikeitto

25 min
GL
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (6 annosta)

  • 15 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 15 dlkeräkaalia (pilkottuna)
  • 2 kplporkkanaa (kuutioituna)
  • 1 dlsipulia (kuutioituna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 tltimjamia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklruokaöljyä
  • 240 griistakäristyslihaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon liemikuutiot, varhaiskaali, porkkanat, sipulit ja mausteet. Anna kasvisten kiehua kannen alla lihan paistamisen ajan.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää jäinen käristysliha. Kääntele lihapalaa kuumalla pannulla ja irrota viipale kerrallaan. Lisää paistettu liha keittoon ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa tuoretta tummaa leipää.

•Käteviä, pakasteesta nopeasti ruoaksi valmistuvia käristyslihoja kannattaa hyödyntää keittiön ruoka-arjessa. Jäinen käristyskimpale pannaan suoraan kuumalle pannulle, ja kun pinta ruskistuu, lihapalaa käännetään ja ohuet lastut irtoavat yksitellen toisistaan. Nopeat käristyslihat ovat mureita hauduttamatta. •Valikoimasta löytyy perinteisen poronkäristyksen lisäksi riista-, strutsi- ja kebablihaa. Käristykset sopivat mainiosti myös patoihin, pannuihin, paistoksiin, kiusauksiin ja keittoihin. Paketit löydät pakastealtaista.
MITÄ PIDIT?
0