Maku

Riisivanukas ja granaattiomena-glögisiirappi

1 h 30 min
4.7
3

Riisivanukas ja granaattiomena-glögisiirappi

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 6 dlmaitoa (täysmaitoa)
  • 1/2 dlsokeria
  • ripaus 0suolaa
  • 1/2 kplvaniljatanko
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • kanelia

Siirappi

  • 2 dlglögitiivistettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplgranaattiomena

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita paksupohjaisessa kattilassa riisi, maito, sokeri ja suola. Lisää joukkoon pituussuunnassa halkaistun vaniljatangon puolikas.

Kuumenna seos kiehuvaksi. Anna porista hiljalleen matalalla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää.

Ota vaniljatangon puolikas pois. Anna jäähtyä ja sekoita puuroon puoli desiä kermaa ja ripaus kanelia. Nosta puuro jääkaappiin tunniksi.

Valmista siirappi. Kuumenna kattilassa glögitiiviste. Sekoita joukkoon sokeri. Anna kiehua 10 minuuttia kunnes seos muuttuu siirappiseksi. Anna jäähtyä.

Halkaise granaattiomena ja poista siitä siemenet käsin lautasen päällä. Sekoita siemenet jäähtyneeseen siirappiin.

Jos haluat pehmentää riisivanukasta, sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua vielä loraus kermaa. Tarjoile glögisiirapin kanssa.

Vinkki!

Kokeile glögisiirappia myös aamupuuron kanssa!
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä