


Portobelloleipä on tuhdin amerikkalaisen Reuben-kerrosleivän lihaton versio
25 min
Tässä kerrosherkussa on Reuben-leivästä tutut täytteet, mutta suolalihan virkaa hoitavat paistetut portobellosienet.
Reseptin ainekset
4 kpl
4
portobelloa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
(savu)paprikaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
8 viipaletta
juurileipää tai ruispaahtoleipää
4 viipaletta
gruyère- tai emmentaljuustoa
100 g
hapankaalia
½ rku
rucolaa
Kastike
1 pieni
suola- tai maustekurkku
1
valkosipulinkynsi
1 dl
majoneesia
½ dl
ketsuppia
2 tl
piparjuuritahnaa
1 tl
worcesterkastiketta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Paistaminen
2 rkl
voita
Portobelloleivät – ohje:
- Valmista ensin kastike. Hienonna kurkku. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja pane jääkaappiin tekeytymään.
- Puhdista sienet ja napsauta jalka pois.
- Paista sieniä öljyssä keskilämmöllä 5–8 minuuttia välillä käännellen. Voit tarvittaessa peittää pannun kannella.
- Mausta sienet paprikalla, suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.
- Pane juustoviipaleet puolelle leivistä.
- Kuumenna nokare voita ja paista leipiä pannulla tai grillissä, kunnes juusto sulaa ja loput leivät saavat hieman väriä.
- Levitä puolille leivistä sienet, kastiketta ja hapankaalia. Nosta toiset leipäviipaleet päälle. Viimeistele rucolalla.
Vinkki!
Oikaise ja käytä valmista maustettua majoneesia tai Thousand Island -salaattikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat