4,2(16)
Red velvet -kuppikakut
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Red velvet -kakun maku on herkullisen samettinen ja punainen. Maista, niin tiedät!
28.10.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuppikakut
3 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 rklkaakaojauhetta
1 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
ripaus 0suolaa
2 kplkananmunaa
1 dlmaitoa (huoneenlämpöisenä)
2 tlomenaviinietikkaa
1 1/2 dlrypsiöljyä
Punaista elintarvikeväriä (Pastaväriä tai jauheväriä)
Kuorrute
75 gvoita (huoneenlämpöisenä)
1 1/2 dltomusokeria
1/2 tlvaniljasokeria
2 tlmaitoa (huoneenlämpöisenä)
200 gtuorejuustoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito, omenaviinietikka, öljy ja elintarvikeväri. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 17 minuuttia tai kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Siirrä kuppikakut heti ritilälle jäähtymään.

Vatkaa voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Kääntele notkistettu tuorejuusto vaniljakreemin joukkoon ja levitä veitsellä tai pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Voit käyttää pursottamiseen pyöreäteräistä tyllaa tai pakastepussia, jonka kulma on leikattu auki.

Säilytä kuppikakut jääkaapissa, mutta anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua, jotta kuorrute pehmenee.

Voit lämmittää kuorrutteen voita varovasti mikrossa muutamia sekunteja, jotta saat voin pehmenemään nopeammin. Käytä kuorrutteeseen oikeaa normaalisuolaista voita.
9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.