Maku

Ratatouillepasta

25 min
4
1

Ratatouillepasta

MU
KA
1
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gmunakoisoa
  • 250 gkesäkurpitsaa
  • 1 kplpaprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tloreganoa (tai 2 rkl tuoretta)
  • 2 tlbasilikaa (tai 2 rkl tuoretta)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlvettä
  • 250 gtäysjyväpastaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Pese kasvikset. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja paista ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Lisää tomaattimurska, -pyree, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.

Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa ratatouillepasta raastetun parmesaanin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä