Maku

Rapukeitto – maukkaan keiton salaisuus on rapujen kuorista valmistettu liemi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Rapukeitto maistuu ihanalta niin alku- kuin pääruoakanakin. Ravun kuorista keitetystä liemestä valmistuu samettinen ja maukas keitto, johon chili, inkivääri ja korianteri tuovat syvyyttä.
MU
3.9
1
Julkaistu: 17.8.2021


Ainekset (4 annosta pääruoaksi)

Rapukeitto

  • 15–20keitettyä rapua (noin 1 kg)
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • palainkivääriä
  • 1 chili
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l vettä
  • 5 rkl hummeri- tai kalafondia
  • 1limen raastettu kuori ja mehu

Suurus

  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ rku korianteria
  • 2 tl mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
Tulosta

Rapukeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ravut ja ota pyrstö- ja saksilihat talteen (katso kuvalliset ohjeet rapujen kuorimiseen täältä).
  2. Huuhtele ja kuivaa ravun kuoret eli panssarit ja sakset. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle ja kuivaa uunissa 180–200 asteessa puoli tuntia. Murskaa kuivatetut kuoret lihanuijalla.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit ja inkivääri. Poista chilin kanta ja viipaloi chili. Leikkaa sitruunaruoho kahtia ja halkaise palat pitkittäin. Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja ravun kuoret ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää vesi, fondi ja limen raastettu kuori ja mehu. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kuoret peittyvät kunnolla. Keitä puoli tuntia.
  4. Siivilöi liemi talteen. Laita liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerma ja vehnäjauhot pienessä kulhossa. Lisää suurus keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  5. Jaa keitto kulhoihin. Lisää päälle ravunlihat, ranskankermaa, korianteria ja seesaminsiemeniä.

Reseptistä valmistuu 4 annosta pääruoaksi tai 6 annosta alkuruoaksi.

1 kommentti