Maku

Rapukeitto

1 h 10 min
3.7
2

Rapukeitto

MU
GL
2
3.7
Teksti Soile Yli-Mäyry
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Rapuliemi

  • 20 kplkeitettyä rapua
  • 200 gsalottisipulia
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 rklvoita
  • 15 dlkalalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä

Keittoon

  • 4 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 4 rkltuoretta tilliä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Irrota ravuista pyrstöt ja pyrstöistä kuoret. Ota suurimmista saksista lihat ja kuoret talteen. Säästä kaikki kuoret liemen keittämistä varten. Poista pyrstöistä tumma suoli ja siirrä lihat välittömästi kylmään.

Kuori ja lohko salottisipulit. Sulata voi kattilassa ja lisää ravunkuoret, sipulit ja pippurit. Kuullota aineksia, kunnes ravunkuoret ovat saaneet hiukan väriä. Lisää kalaliemi sekä viini. Keitä aineksia hiljalleen noin puoli tuntia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lientä tulisi valmistua keittoa varten noin 1 1/2 litraa.

Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja lisää puolet vaahdosta liemen joukkoon. Kiehauta keitto ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Lisää loput kermavaahdosta, jätä muutama lusikallinen koristeluun.

Annostele rapukeitto lautasille ja nosta keskelle keko ravunlihaa. Koristele keittoannokset tillillä sekä lusikallisella kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä