


Nuupahtaneista yrteistä herkkua! Rapeat yrttiletut ovat astetta ylellisempi hävikkiruoka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Ovatko kuivunut tilli ja lurpahtanut basilika tuttu näky keittiössäsi? Vihreät letut tehdään pinaattilettujen tapaan sekalaisista ylijäämäyrteistä.
Reseptin ainekset
6
Lettutaikina
noin 2 dl
yrttejä ( esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
3 dl
maitoa
2
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
50 g
voita
Lisäksi
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
½ rs (100 g)
kirsikkatomaatteja
noin 1 dl
yrttejä
Rapeat yrttiletut – ohje:
- Hienonna yrtit. Yhdistä sauva- tai tehosekoittimen kulhossa maito, munat, jauhot ja yrtit. Surauta tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää 3 rkl voisulaa taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Kuumenna hieman voita pannulla ja paista taikinasta yksitellen ohuita, rapeareunaisia lettuja. Tarjoile letut murustetun tai raastetun fetan, tomaattien ja yrttien kera.
Vinkki!
Voit tarjota lettujen kera myös savu- tai säilykekalaa, katkarapuja, hummusta tai perunasalaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat