Rapeat taskusämpylät

9 h 40 min
0
0

Rapeat taskusämpylät

MU
0
0
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 7 1/2 dlvettä
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 35 ghiivaa
  • 1 1/2 rklsuolaa
  • 22 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Tee näin

9 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN9 h 15 min

Mittaa suureen kulhoon kylmä vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola sekä jauhot vähitellen. Alusta tiukaksi taikinaksi.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa voimakkaasti noin 10 minuutin ajan, kunnes taikina tuntuu pehmeältä, kimmoisalta ja silkkiseltä.

Öljyä taikinan pinta kauttaaltaan ja nosta se takaisin kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan hapantua ja kohota kylmässä yön yli, vähintään 8 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyri olemaan helläkätinen, jotta taikinan ilmakuplat eivät rikkoontuisi. Ripottele taikinan pintaan reilusti jauhoja.

Leikkaa taikina terävällä veitsellä puoliksi ja leikkaa kumpikin puolikas kymmeneen osaan. Nostele palat leivinpaperoiduille uunipelleille ja peitä liinoilla. Jätä sämpylät kohoamaan 45 minuutiksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 12–15 minuuttia.
Tätä rapeat taskusämpylät esimerkiksi mausteisella käristepaistoksella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä