Rapeat haukipalat
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Pohjoisafrikkalainen ras el hanout -mausteseos antaa pienille haukipaloille ihanan, uudenlaisen potkun. Rapeat haukipalat maistuvat mainioilta sitruunalla maustetun kermaviilin kanssa.
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 4.8.2015

Rapeat haukipalat
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 ghaukea (fileetä)
- 2 rklkorppujauhoja
- 2 tlras el hanout -mausteseosta
- 1 tlsuolaa
Paistamiseen
- 2 rklrypsiöljyä
Kastike
- 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
- 2 rklsitruunamehua
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Rapeat haukipalat – ohje:
- Leikkaa haukifileet ruodottomiksi. Katso täältä video hauen fileoinnista. Leikkaa jäljelle jääneet kalafileet pieniksi paloiksi.
- Sekoita korppujauhoihin ras el hanout -mauste ja suola. Kierittele kalapalat korppujauhoseoksessa.
- Kuumenna öljyä pannulla ja paista palat kuumassa öljyssä molemmin puolin nopeasti kullankeltaisiksi.
- Valmista kastike. Sekoita kermaviili, sitruunamehu ja mausteet.
- Tarjoa haukipalat uusien perunoiden, kastikkeen ja salaatin kanssa.

Graavihauki on mökkiruokaa parhaimmillaan – tarjoile sellaisenaan varhaisperunoiden kera tai paista herkullisia graavihaukipihvejä
Kotivinkki

Kokki Roope Rehbinderin rakkain makumuisto juontaa lapsuuden kalaretkiin – ”Tätä helppoa herkkua tulee tehtyä usein”

Ei mikään ihan tavallinen kalapulla! Kalafelit yhdistävät perinteiset kalapihvit ja eksottiset falafelit
Kotivinkki

Grillattu hauki on simppeliä kesäruokaa parhaimmillaan – lisämakua tuo kirpsakka nokkosöljy
Kotivinkki

Hauki hyppäsi hamppariin! Herkulliset haukiburgerit täytetään pikapikkelöidyllä kurkulla ja wasabi-avokadomajoneesilla
Kotivinkki

Haukipihvit – simppelit pihvit saavat makua perunamuusista ja avokadokastikkeesta
Maku

Haukikeitto – kalan kaveriksi kermaiseen liemeen sukeltavat värikkäät kasvikset
Kotivinkki

Merelliset haukileikkeet katkarapukastikkeella – paneroi, paista ja nauti!
Kotivinkki