Maku

Rapeat haukipalat

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Pohjoisafrikkalainen ras el hanout -mausteseos antaa pienille haukipaloille ihanan, uudenlaisen potkun. Rapeat haukipalat maistuvat mainioilta sitruunalla maustetun kermaviilin kanssa.
MU
3.7
3
Julkaistu 4.8.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 800 ghaukea (fileetä)
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 2 tlras el hanout -mausteseosta
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä

Kastike

  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Rapeat haukipalat – ohje:

  1. Leikkaa haukifileet ruodottomiksi. Katso täältä video hauen fileoinnista. Leikkaa jäljelle jääneet kalafileet pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita korppujauhoihin ras el hanout -mauste ja suola. Kierittele kalapalat korppujauhoseoksessa.
  3. Kuumenna öljyä pannulla ja paista palat kuumassa öljyssä molemmin puolin nopeasti kullankeltaisiksi.
  4. Valmista kastike. Sekoita kermaviili, sitruunamehu ja mausteet.
  5. Tarjoa haukipalat uusien perunoiden, kastikkeen ja salaatin kanssa.
3 kommenttia