


Purkkiruokaa parhaimmillaan
Rapeat ankankoivet – ranskalainen herkku valmistuu helposti säilykepurkista
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Ankanrasvassa confatut eli kypsennetyt ankankoivet ovat ranskalaisen keittiön klassikko. Esikypsennetyt ankankoivet valmistuvat helposti ja nopeasti uunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Rapeat ankankoivet
1 prk (1350 g/760 g)
säilöttyjä ankankoipia
2 rkl
kokonaisia viherpippureita
Rapeat ankankoivet – ohje:
- Laita avaamaton ankankoipipurkki tiskialtaaseen ja laske altaaseen hanasta kuumaa vettä purkin puoliväliin saakka. Anna purkin lämmetä 15 minuuttia.
- Avaa purkki ja ota koivet yksi kerrallaan sulaneesta rasvasta leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele ylimääräinen rasva talouspaperilla.
- Murskaa viherpippurit morttelissa ja ripottele koipien pinnalle.
- Paahda koipia 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes nahka on rapeutunut.
Vinkki!
Ota purkissa oleva rasva talteen. Vuoraa siivilä kahdella suodatinpaperilla ja nosta siivilä kulhon päälle. Kaada rasva siivilään ja anna valua hiljalleen. Laita valutettu rasva puhtaisiin lasi- tai muovipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa tai pakasta. Käytä ankanrasvaa paistamiseen ja maustamiseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat