


TOFU AASIALAITTAIN
Rapea joulutofu – tofusta ja ruusukaalista valmistuu näyttävä pääruoka
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Aasialaisittain maustetusta tofusta valmistuu ihanan maukkaat ja rapeat tofuleikkeet, jotka tarjotaan ruusukaalien, granaattiomenan ja hoisinkastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g)
aasialaisittain maustettua tofua (esim. Jalotofu Aasia)
½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
300 g
ruusukaaleja
2 rkl
rypsiöljyä
½
suolaa
½
mustapippuria
1
granaattiomena
½ dl
hoisinkastiketta
(korianteria tai lehtipersiljaa)
Rapea joulutofu – ohje:
- Kääri tofu talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöliinaan. Aseta päälle paino ja anna kuivua noin 15 minuuttia.
- Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten kädellä painaen. Leikkaa molemmista päädyistä palat pois. Nosta hedelmä pystyyn ja leikkaa lohkoiksi vaaleiden kalvojen kohdalta. Irrottele siemenet.
- Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannasta ohut siivu pois ja halkaise isommat. Levitä ruusukaalit uunivuokaan, pirskota päälle öljyä ja ripottele suola ja mustapippuri. Paahda 200-asteisen uunin yläosassa 20 minuuttia.
- Leikkaa tofu viipaleiksi ja pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuviipaleet siinä molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Nosta vuoka uunista ja asettele tofuviipaleet ruusukaalien päälle. Lusikoi päälle granaattiomenansiemeniä ja valuta hoisinkastiketta. Viimeistele halutessasi korianterilla.
Vinkki!
Saat tofusta gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot esim. maissi- tai riisijauhoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat