Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raparperit ovat täällä!

Raparperitorttu – leivo kevään ensimmäiset raparperit sitruunapiirakan tapaan kirpeän makeaksi herkuksi

2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min

Raparperitortun sisälle keitetään ihanan mehevä raparperitäyte. Reunoille pursotetaan trendikkäästi laineileva kermakoristelu.

9.5.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
1 (400 g)
murotaikina (pakaste)
Raparperitäyte
2
liivatelehteä
400 g
punakuorisia raparperinvarsia
1
sitruunan mehu
3
kananmunaa
1½ dl
sokeria
50 g
suolatonta tai vähäsuolaista voita
Päälle
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
2 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
syötäviä kukkia (esim. Mimis pelargoni)

Raparperitorttu – ohje:

  1. Ota taikina sulamaan, huoneenlämmössä se sulaa pakkauksessaan noin puolessa tunnissa.
  2. Painele taikina voidellun piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja tue reunat foliosuikaleilla. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes se on kypsä. Jäähdytä.
  3. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Viipaloi raparperit kuorineen ja laita sitruunanmehun kanssa kattilaan. Hauduta, kunnes ne pehmenevät. Paseeraa eli painele raparperimassa siivilän läpi.
  4. Laita munat, sokeri ja raparperisose (noin 1,5 dl) pieneen kattilaan. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Siirrä kattila liedeltä heti, kun seos kiehahtaa.
  5. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne ja voi kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Jäähdytä hetki huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
  6. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Lusikoi vaahto isolla pisaratyllalla (18 mm) varustettuun pursotinpussiin. Pursota kerma tortun reunoille ja koristele syötävillä kukilla.

Vinkki!

Voit valmistaa piiraat kuorrutusta vaille valmiiksi, säilyttää kelmutettuna jääkaapissa ja koristella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt