Maku

Raparperi-blondies

50 min
4.6
6

Raparperi-blondies

Etsitkö mehevää ja helppoa raparperipiirakkaa? Raparperi-blondies tehdään sekoittamalla ainekset kattilassa, ilman vatkaamista. Taivaallinen lopputulos syntyy yhdistämällä raparperia, valkosuklaata, mantelijauhoja ja kookoshiutaleita. Kokeile ja hullaannu!
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dltummaa siirappia
  • 4 kplmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 2 dlhienojakoisia mantelijauhoja (esim. Sallinen tai Risenta)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 400 graparperia (hienoksi paloiteltuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa, miedolla lämmöllä. 

Lisää sokeri, rypsiöljy ja siirappi.

Anna voi-suklaasulan hieman jäähtyä ja sekoita siihen munat, vaniljasokeri sekä sitruunankuori.

Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 cm x 30 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 24-26 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja leivonnainen on kypsää. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.

Anna jäähtyneen leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoamista. Säilytä viileässä.

Vinkki!

Voit muunnella piirakkaa käyttämällä raparperin tilalla vastaavan määrän kirsikoita, persikkaa tai nektariinia.
MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä