


Raparperiblondiet
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Etsitkö mehevää ja helppoa raparperipiirakkaa? Raparperiblondiet tehdään sekoittamalla ainekset kattilassa, ilman vatkaamista. Taivaallinen lopputulos syntyy yhdistämällä raparperia, valkosuklaata, mantelijauhoja ja kookoshiutaleita. Kokeile ja hullaannu!
Reseptin ainekset
25 palaa
Taikina
100 g
voita
100 g
valkosuklaata
2 dl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
tummaa siirappia
4
munaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
2 dl
hienojakoisia mantelijauhoja (esim. Sallinen tai Risenta)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kookoshiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
400 g
raparperia (hienoksi paloiteltuna)
Raparperiblondiet – ohje:
- Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa, miedolla lämmöllä.
- Lisää sokeri, rypsiöljy ja siirappi.
- Anna voi-suklaasulan hieman jäähtyä ja sekoita siihen munat, vaniljasokeri sekä sitruunankuori.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 cm x 30 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 24–26 cm).
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja leivonnainen on kypsää. Blondiet saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.
- Anna jäähtyneen leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoamista. Säilytä viileässä.
Vinkit!
- Voit muunnella piirakkaa käyttämällä raparperin tilalla vastaavan määrän kirsikoita, persikkaa tai nektariinia.
- Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Täytteessä yhdistyvät kermaviili ja rahka, pohjaa mehevöittää piimä. Ohjeella teet pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat