Raparperi-blondies
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minEtsitkö mehevää ja helppoa raparperipiirakkaa? Raparperi-blondies tehdään sekoittamalla ainekset kattilassa, ilman vatkaamista. Taivaallinen lopputulos syntyy yhdistämällä raparperia, valkosuklaata, mantelijauhoja ja kookoshiutaleita. Kokeile ja hullaannu!
KA
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.5.2016

Raparperi-blondies
Reseptin ainekset (25 palaa)
Taikina
- 100 gvoita
- 100 gvalkosuklaata
- 2 dlsokeria
- 1/2 dlrypsiöljyä
- 1/2 dltummaa siirappia
- 4 kplmunaa
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
- 2 dlhienojakoisia mantelijauhoja (esim. Sallinen tai Risenta)
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkookoshiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/4 tlsuolaa
Lisäksi
- 400 graparperia (hienoksi paloiteltuna)
Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa, miedolla lämmöllä.
Lisää sokeri, rypsiöljy ja siirappi.
Anna voi-suklaasulan hieman jäähtyä ja sekoita siihen munat, vaniljasokeri sekä sitruunankuori.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Lisää taikinaan lopuksi raparperinpalat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 cm x 30 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 24–26 cm).
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin ja leivonnainen on kypsää. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.
Anna jäähtyneen leivonnaisen vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoamista. Säilytä viileässä.
Voit muunnella piirakkaa käyttämällä raparperin tilalla vastaavan määrän kirsikoita, persikkaa tai nektariinia.