Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maalaisruokaa parhaimmillaan

Ranskalainen perunagratiini eli truffade – yhden pannun herkku, jossa perunat piilotetaan juustokuoren alle!

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Oletko maistanut ranskalaista perunagratiinia eli truffadea? Tarjoa herkullinen perunapaistos charcuterie-alkupalatarjottimelta tuttujen lisukkeiden kuten leikkeleiden, pikkukurkkujen, oliivien ja tuoreen leivän kanssa.

20.9.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
jauhoisia perunoita
30 g
voita
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
250 g
vaaleaa cheddarjuustoa tai cantal-juustoa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
timjamia hienonnettuna

Ranskalainen perunagratiini – ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja jäähdytä sekä kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta juusto.
  3. Kuumenna voi uuninkestävällä pannulla, lisää sipulit ja perunat. Paista käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kääntele timjami perunoiden joukkoon. Ripottele päälle juusto ja kääntele niin, että se sekoittuu perunoihin.
  5. Gratinoi paistosta uunissa grillivastusten alla vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt