


Maalaisruokaa parhaimmillaan
Ranskalainen perunagratiini eli truffade – yhden pannun herkku, jossa perunat piilotetaan juustokuoren alle!
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Oletko maistanut ranskalaista perunagratiinia eli truffadea? Tarjoa herkullinen perunapaistos charcuterie-alkupalatarjottimelta tuttujen lisukkeiden kuten leikkeleiden, pikkukurkkujen, oliivien ja tuoreen leivän kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
jauhoisia perunoita
30 g
voita
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
250 g
vaaleaa cheddarjuustoa tai cantal-juustoa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
timjamia hienonnettuna
Ranskalainen perunagratiini – ohje:
- Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja jäähdytä sekä kuori ja kuutioi perunat.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta juusto.
- Kuumenna voi uuninkestävällä pannulla, lisää sipulit ja perunat. Paista käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kääntele timjami perunoiden joukkoon. Ripottele päälle juusto ja kääntele niin, että se sekoittuu perunoihin.
- Gratinoi paistosta uunissa grillivastusten alla vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat