Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ranskalainen maksapatee

3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min
18.12.2013
Reseptin ainekset
4 kpl
600 g
broilerinmaksaa
3
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
3 rkl
sherryä (puolikuivaa)
6
anjovista (fileetä)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
voita
Pinnalle
1 1/2
liivatelehteä
1 dl
karpalomehua
1 dl
karpaloita
4
laakerinlehteä

Ranskalainen maksapatee – ohje:

  1. Sulata broilerinmaksat. Poista maksoista jänteet. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulisilppua hetki 20 g:ssa voita. Puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää maksat ja timjami pannulle. Paista seosta keskilämmöllä, kunnes maksa on pinnaltaan ruskistunut, mutta vielä vaaleanpunertavaa keskeltä. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Kumoa maksaseos monitoimikoneeseen, käytä leikkuuterää. Lisää anjovisfileet, sherry, suola ja mustapippuri. Anna koneen käydä hetki. Lisää pehmeä voi nokareina ja jauha massa sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Halutessasi voi lisätä seokseen tilkan anjovispurkin lientä.
  4. Jaa massa pieniin lasi- tai pateevuokiin. Peitä foliolla ja anna jähmettyä täysin jääkaapissa.
  5. Pane liivate pehmenemään kylmään veteen. Liuota liivatteet mehutilkassa mikrossa. Sekoita liivateliemi loppuun mehuun. Lusikoi hieman jähmettynyt hyytelö maksapateiden päälle. Koristele karpaloilla ja laakerinlehdillä. Sipaise liivateliuosta vähän myös karpaloiden pintaan.

Ranskalainen maksapatee säilyy kylmässä noin 5 päivää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt