Maku

Ranskalainen maksapatee

3 h 45 min
3.9
3

Ranskalainen maksapatee

MU
3
3.9
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 600 gbroilerinmaksaa
  • 3 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tltimjamia
  • 3 rklsherryä (puolikuivaa)
  • 6 kplanjovista (fileetä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gvoita

Pinnalle

  • 1 1/2 kplliivatelehteä
  • 1 dlkarpalomehua
  • 1 dlkarpaloita
  • 4 kpllaakerinlehteä

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Sulata broilerinmaksat. Poista maksoista jänteet. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulisilppua hetki 20 g:ssa voita. Puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää maksat ja timjami pannulle. Paista seosta keskilämmöllä, kunnes maksa on pinnaltaan ruskistunut, mutta vielä vaaleanpunertavaa keskeltä. Anna seoksen jäähtyä.

Kumoa maksaseos monitoimikoneeseen, käytä leikkuuterää. Lisää anjovisfileet, sherry, suola ja mustapippuri. Anna koneen käydä hetki. Lisää pehmeä voi nokareina ja jauha massa sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Halutessasi voi lisätä seokseen tilkan anjovispurkin lientä.

Jaa massa pieniin lasi- tai pateevuokiin. Peitä foliolla ja anna jähmettyä täysin jääkaapissa.

Pane liivate pehmenemään kylmään veteen. Liuota liivatteet mehutilkassa mikrossa. Sekoita liivateliemi loppuun mehuun. Lusikoi hieman jähmettynyt hyytelö maksapateiden päälle. Koristele karpaloilla ja laakerinlehdillä. Sipaise liivateliuosta vähän myös karpaloiden pintaan.

  • Ranskalainen maksapatee säilyy kylmässä noin 5 päivää.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä