Maku

Raikas limettisima

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Sima saa uutta raikkautta limetistä ja inkivääristä. Limettisiman kauniin värin salaisuus piilee fariinisokerin ja ruokosokerin yhdistelmässä.
GL
KA
LA
MA
MU
4.5
4
Julkaistu: 14.4.2009


Ainekset (25 annosta)

  • 50 dlvettä
  • 300 gfariinisokeria
  • 300 gsokeria
  • 4 kpllimettiä
  • 10 ghiivaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (kuorittuna, viipaloituna)
  • 1 dlrusinoita
Tulosta

Valmista limettisima näin:

Pese limetit kuumalla vedellä ja leikkaa kuoren värillinen osa irti. Perunankuorimaveitsi on tässä hyväksi avuksi. Poista limetin kitkerä osa ja viipaloi hedelmät.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mittaa sokerit joukkoon, sekoita kunnes sokeri on liuennut.

Lisää limetin kuoret, viipaloitu inkivääri ja limettiviipaleet. Anna liemen jäähtyä.

Murenna joukkoon hiiva, kun liemi on käden lämpöinen.

Anna juoman herätä yön yli huoneenlämmössä liinalla peitettynä. Siivilöi ja pullota sima. 

Pane kuhunkin pulloon muutama rusina. Sulje pullot ja anna limettisiman valmistua kylmässä, mieluiten viikon ajan.

4 kommenttia