Raikas limettisima
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Sima saa uutta raikkautta limetistä ja inkivääristä. Limettisiman kauniin värin salaisuus piilee fariinisokerin ja ruokosokerin yhdistelmässä.
GL
KA
LA
MA
MU
4.5
Teksti
Julkaistu: 14.4.2009
Raikas limettisima
Reseptin ainekset (25 annosta)
- 50 dlvettä
- 300 gfariinisokeria
- 300 gsokeria
- 4 kpllimettiä
- 10 ghiivaa
- 1 rkltuoretta inkivääriä (kuorittuna, viipaloituna)
- 1 dlrusinoita
Valmista limettisima näin:
Pese limetit kuumalla vedellä ja leikkaa kuoren värillinen osa irti. Perunankuorimaveitsi on tässä hyväksi avuksi. Poista limetin kitkerä osa ja viipaloi hedelmät.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mittaa sokerit joukkoon, sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Lisää limetin kuoret, viipaloitu inkivääri ja limettiviipaleet. Anna liemen jäähtyä.
Murenna joukkoon hiiva, kun liemi on käden lämpöinen.
Anna juoman herätä yön yli huoneenlämmössä liinalla peitettynä. Siivilöi ja pullota sima.
Pane kuhunkin pulloon muutama rusina. Sulje pullot ja anna limettisiman valmistua kylmässä, mieluiten viikon ajan.

Vadelmasima
Maku

Hunajasima
Maku

Sima
Maku

Tippaleipä – kurkkaa klassikkoherkun resepti ja tee tippaleivät itse!
Maku

Rosetit – tippaleipää helpompi vappuherkku!
Maku

Munkkien paisto ja parhaat munkkireseptit – katso ohjeet, joilla onnistut varmasti!

Munkkirinkilät – suosikkireseptillä valmistat rapsakat ja kauniit rinkilät
Maku

Gluteenittomat munkit – nämä kuohkeat herkut maistuvat kaikille!
Maku