Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raikas limesima

20 min

Sima saa uutta raikkautta limestä ja inkivääristä. Limesiman kauniin värin salaisuus piilee fariinisokerin ja ruokosokerin yhdistelmässä.

14.4.2009
Reseptin ainekset
25 annosta
5 l
vettä
300 g
fariinisokeria
300 g
sokeria
4
limeä
10 g
hiivaa
1 rkl
tuoretta inkivääriä (kuorittuna, viipaloituna)
1 dl
rusinoita

Limesima – ohje:

  1. Pese limet kuumalla vedellä ja leikkaa kuoren värillinen osa irti. Perunankuorimaveitsi on tässä hyväksi avuksi. Poista limen kitkerä osa ja viipaloi hedelmät.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mittaa sokerit joukkoon, sekoita kunnes sokeri on liuennut.
  3. Lisää limen kuoret, viipaloitu inkivääri ja limeviipaleet. Anna liemen jäähtyä.
  4. Murenna joukkoon hiiva, kun liemi on käden lämpöinen.
  5. Anna juoman herätä yön yli huoneenlämmössä liinalla peitettynä. Siivilöi ja pullota sima. 
  6. Pane kuhunkin pulloon muutama rusina. Sulje pullot ja anna limesiman valmistua kylmässä, mieluiten viikon ajan.

Vinkki!

Etsitkö sittenkin perinteistä reseptiä? Katso sitruunaisen siman ohje täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt