


Rahkavoitaikina – helppo ja nopea luottotaikina makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin
Kasvis
Sokeriton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 0 min
Rahkavoitaikina valmistuu itse tehtynä neljästä raaka-aineesta. Taikinan teko on nopeaa, mutta sen pitää tekeytyä pari tuntia ennen leipomista.
Reseptin ainekset
1 annos
Rahkavoitaikina
250 g
voita tai leivontamargariinia
250 g
maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Rahkavoitaikina – ohje:
- Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja rahka. Lisää jauho-leivinjauheseos.
- Pane rahkavoitaikina viileään tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.
Vinkki!
Sekoitetun rahkavoitaikinan voi myös kaulia levyksi ja taitella kolmeen osaan kaulitun voitaikinan tavoin pari kolme kertaa, jolloin leivonnaisista tulee lehtevämpiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat