Maku

Rahkavoitaikina – helppo ja nopea luottotaikina makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin

2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h
Rahkavoitaikina valmistuu itse tehtynä neljästä raaka-aineesta. Taikinan teko on nopeaa, mutta sen pitää tekeytyä pari tuntia ennen leipomista.
KA
SO
4.5
2
Julkaistu: 20.11.2020


Ainekset (1 annos)

  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
Tulosta

Rahkavoitaikina valmistuu näin:

  1. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja rahka. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Pane rahkavoitaikina viileään tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.

Vinkki!

Sekoitetun rahkavoitaikinan voi myös kaulia levyksi ja taitella kolmeen osaan kaulitun voitaikinan tavoin pari kolme kertaa, jolloin leivonnaisista tulee lehtevämpiä.
2 kommenttia