Maku

Rahkavoitaikina – helppo ja nopea luottotaikina makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin

2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h
Rahkavoitaikina valmistuu itse tehtynä neljästä raaka-aineesta. Taikinan teko on nopeaa, mutta sen pitää tekeytyä pari tuntia ennen leipomista.
KA
SO
4.3
0
Julkaistu: 20.11.2020


Ainekset (1 annos)

  • 250 gvoita tai leivontamargariinia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
Tulosta

Rahkavoitaikina valmistuu näin:

  1. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja rahka. Lisää jauho-leivinjauheseos.
  2. Pane rahkavoitaikina viileään tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.

Vinkki!

Sekoitetun rahkavoitaikinan voi myös kaulia levyksi ja taitella kolmeen osaan kaulitun voitaikinan tavoin pari kolme kertaa, jolloin leivonnaisista tulee lehtevämpiä.

MITÄ PIDIT?
4.33
Kommentoi »