Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rahkalla rikastettu

Rahkavoitaikina – helppo ja nopea luottotaikina makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin

Kasvis
Sokeriton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 0 min

Rahkavoitaikina valmistuu itse tehtynä neljästä raaka-aineesta. Taikinan teko on nopeaa, mutta sen pitää tekeytyä pari tuntia ennen leipomista.

8.12.2025
Reseptin ainekset
1 annos
Rahkavoitaikina
250 g
voita tai leivontamargariinia
250 g
maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Rahkavoitaikina – ohje:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja rahka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei se sitkisty.
  4. Peitä rahkavoitaikina kelmulla tai kääri se kokonaan kelmuun ja pane jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi ennen leipomista.

Vinkki!

Sekoitetun rahkavoitaikinan voi myös kaulia levyksi ja taitella kolmeen osaan kaulitun voitaikinan tavoin pari kolme kertaa, jolloin leivonnaisista tulee lehtevämpiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt