Somesuosikki
Raejuustorieska on syksyn välipalahitti – rullaa uunituoreen flatbreadin sisään täytteet & herkuttele!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Somessa villinnyt raejuustosta valmistettu flatbread valmistuu kätevästi uunissa pellillä. ”Taikinaan” tarvitaan vain kaksi pääraaka-ainetta: pehmeää raejuustoa ja munia.
Reseptin ainekset
2 annosta
200 g
pehmeää raejuustoa (esim. Valio pehmeä raejuusto tai Arla Keso cottage cheese)
2
munaa
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
sipulijauhetta
(Välimeren yrttisekoitusta)
1 tl
rypsiöljyä (tai vuokasprayta)
Täyte
3 rkl
tuorejuustoa (esim. Italian yrtit)
muutama
salaatinlehti
½
tomaattia viipaloituna
noin 50 g
broilerin- tai kalkkunanfileetä tai fileeleikkelettä
Raejuustorieska – ohje:
- Mittaa tehosekoittimeen pehmeä raejuustoa ja munat. Lisää mausteet. Voit lisätä taikinaan halutessasi myös yrttisekoitusta (esim. Välimeren yrtit).
- Käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
- Laita leivinpaperi uunipannulle tai -pellille ja öljyä se tai suihkuta vuokasprayta.
- Kaada taikina pellille ja levitä se tasaiseksi noin 25x35 cm:n levyksi lastalla tai peltiä kääntelemällä.
- Paista 180-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaan ja kypsynyt. Anna jäähtyä.
- Levitä rieskan toiseen päähän täytteet, ensin tuorejuustoa ja sitten salaattia, broilerin- tai kalkkunanfileetä tai fileeleikkelettä ja tomaattia. Kääri napakasti rullalle ja leikkaa kahtia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat