


Sipulipiirakan sisar
Purjopiirakka on helppo, hauska ja supermehevä!
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Purjo tuo uutta ilmettä sipulipiirakkaan. Miedon makuinen purjosipuli sopii mainiosti pääraaka-aineeksi suolaiseen piirakkaan tavallisen keltasipulin sijaan.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
125 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 iso (noin 400 g)
purjo
300 g
Västerbotten-juustoa (tai muuta voimakasta juustoa kuten gruyère- tai punaleimaemmentaljuustoa)
3
munaa
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
2–3 tl
dijonsinappia
2 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Purjopiirakka – ohje:
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24–26 cm) reunalle ja pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin.
- Poista purjosta kanta ja tummanvihreät haarautuneet lehdet. Tee purjoon terävällä veitsellä koko pituudelta purjon keskelle ulottuva viilto, jolloin saat huuhdeltua sen myös sisältä. Leikkaa purjo noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
- Raasta juusto. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma, mausteet ja juustoraaste.
- Ota pohja jääkaapista ja lado purjokiekot päälle. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat