Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sipulipiirakan sisar

Purjopiirakka on helppo, hauska ja supermehevä!

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Purjo tuo uutta ilmettä sipulipiirakkaan. Miedon makuinen purjosipuli sopii mainiosti pääraaka-aineeksi suolaiseen piirakkaan tavallisen keltasipulin sijaan.

15.9.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
125 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 iso (noin 400 g)
purjo
300 g
Västerbotten-juustoa (tai muuta voimakasta juustoa kuten gruyère- tai punaleimaemmentaljuustoa)
3
munaa
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
2–3 tl
dijonsinappia
2 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Purjopiirakka – ohje:

  1. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24–26 cm) reunalle ja pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin.
  2. Poista purjosta kanta ja tummanvihreät haarautuneet lehdet. Tee purjoon terävällä veitsellä koko pituudelta purjon keskelle ulottuva viilto, jolloin saat huuhdeltua sen myös sisältä. Leikkaa purjo noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
  3. Raasta juusto. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma, mausteet ja juustoraaste.
  4. Ota pohja jääkaapista ja lado purjokiekot päälle. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt