


Kohta syödään!
Suit sait samassa padassa! Helppo purjopasta valmistuu vartissa
15 min
Purjo on huippuhyvä, riittoisa ja edullinen raaka-aine arkiseen pastaan. Tuorejuusto sulaa kattilassa kypsän pastan kastikkeeksi kuin itsestään.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
valkosipulinkynttä
1
iso purjo
1
sitruunan kuori ja mehu
4 rkl
oliiviöljyä
8–10 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 pkt (250 g)
tuorepastaa (esim. pappardelle tai tagliatelle)
1 pkt (200 g)
tuorejuustoa (maustamaton tai maustettu)
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
2 dl
parmesaanijuustoa
¼ tl
mustapippuria
Purjopasta − ohje:
- Leikkaa purjo paloiksi ja huuhtele palat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista purjoa ja valkosipulia hetki. Lisää 8 dl vettä, liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Laita pasta kattilaan ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
- Lisää tuorejuusto ja herneet sekä muutama desilitra vettä tarvittaessa. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Kypsennysaika riippuu pastan keittoajasta. Tarkista aika paketista.
- Sekoita raastettu juusto joukkoon ja mausta pasta sitruunankuorella ja -mehulla sekä pippurilla.
Vinkki!
Purjoissa on usein hiekkaa ja multaa. Huljuta pilkotut purjot vesikulhossa. Annan palojen liota vedessä muutaman minuutin, jolloin multa ja hiekka painuvat kulhon pohjalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat