


Purjojen kuperkeikka
Purjokeikauspiirakka hurmaa karamellisoiduilla purjoilla ja vuohenjuustolla
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Tarte tatinin suolainen serkku syntyy purjosta! Purjokeikauspiirakan herkullisen maun salaisuutena ovat pannulla ruskistetut purjot, pehmeä vuohenjuusto ja paahdetut mantelilastut. Pohjana toimii valmis lehtitaikina, jolle riittää pelkkä sulatus ja paisto.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 pkt (500 g)
laskostettua lehtitaikinaa
2
purjoa
1 ps (70 g)
mantelilastuja
2 +1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
1 dl
vettä
1 pkt (200 g)
vuohenjuustoviipaleita (esim. Président Petit Chèvres Doux)
4 rkl
timjamia (hienonnettuna)
2 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Purjokeikauspiirakka − ohje:
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Halkaise purjot pitkittäin ja huuhtele ne juoksevalla vedellä. Leikkaa purjot niin, että palat peittävät piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjan tiiviisti.
- Paahda mantelilastuja 1–2 minuuttia kuumalla, kuivalla pannulla. Kumoa lastut lautaselle. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja voi. Laita purjot pannulle kuumaan rasvaan leikkauspinta alaspäin. Paista noin 5 minuuttia, kunnes paistopinta ruskistuu hieman ja purjot pehmenevät, mutta pysyvät kuitenkin vielä kokonaisina paloina. Kaada vesi pannulle ja kypsennä vielä, kunnes vesi on haihtunut.
- Voitele piirasvuoan pohja ja reunat öljyllä. Ripottele 2 rkl mantelilastuja vuoan pohjalle ja laita purjot vuokaan leikkauspinta pohjaa vasten tiiviiksi kerrokseksi.
- Laita loput mantelit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää juusto, hienonnettu timjami, hunaja, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Muotoile piiraspohja leivinpaperille vuoan muotoiseksi levyksi ja levitä pinnalle juusto-mantelitahna. Siirrä taikina leivinpaperin avulla purjojen päälle vuokaan niin, että tahnapuoli on alapuolella purjoja vasten. Paina taikinan reunat tiiviisti vuoan reunoille.
- Paista piirakkaa 220 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa piiras tarjoiluastiaan ylösalaisin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat