Maku

Puolukkatryffelit

4 h 20 min
3.5
1

Puolukkatryffelit

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 1 dlkuivattuja puolukoita
  • 1/2 dlmarjalikööriä (karpalo)
  • 250 gtummaa suklaata
  • 100 gvoita
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 kplkeltuaista

Kuorrutamiseen

  • 1/2 dlkuivattuja puolukoita (jauhettuna)
  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Pane hienonnetut kuivatut marjat likoamaan likööriin mielellään 4–5 tuntia ennen valmistusta.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteen päällä.
Nosta seos sivuun. Lisää sokeri ja likööri-marjaseos ja lopuksi keltuainen. Sekoita tasaiseksi.
Nosta kulho peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
Ota tryffeliseoksesta lusikalla pieniä paloja, muovaile niistä käsissä palloja, kierittele ensin puolukkajauheessa ja sitten kookoshiutaleissa. Nosta puolukkatryffelit tarjolle tai säilytä kannellisessa rasiassa viileässä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä