Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puolukkapiirakka pullataikinasta

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Vanhanajan puolukkapiirakka tehdään pullataikinasta ja sitä valmistuu kerralla koko pellillinen. Leivo syksyn puolukkasato tähän makean kirpeään piirakkaan.

25.8.2016
Reseptin ainekset
25 annosta
pullataikina
2,5 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
kananmuna
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
100 0
voita
täyte
1 l
puolukoita
3 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
päälle
1 kpl
kananmuna
voita
sokeria

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

Ota taikinasta 1/4 osa koristeita varten.

Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi, että reunat nousevat hieman ylöspäin. 

Mittaa puolukat, sokeri ja perunajauho kulhoon. Sekoita hyvin ja painele hieman marjoja rikki, jotta seos mehustuu. Kaada pullataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.

Kaulitse lopusta pullataikinasta pitkiä ohuita levyjä ja leikkaa ne kapeiksi nauhoiksi. Tee nauhoista ristikko puolukkatäytteen päälle ja painele päät kiinni pohjan reunoihin.

Anna piirakan hieman kohota ja voitele sitten kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Voit halutessasi voidella kypsän piirakan vielä voilla ja ripotella päälle sokeria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt