Maku

Puolukkapiirakka pullataikinasta

2 h
4
0

Puolukkapiirakka pullataikinasta

Vanhanajan puolukkapiirakka tehdään pullataikinasta ja sitä valmistuu kerralla koko pellillinen. Leivo syksyn puolukkasato tähän makean kirpeään piirakkaan.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

pullataikina

  • 2,5 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 100 0voita

täyte

  • 1 lpuolukoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja

päälle

  • 1 kplkananmuna
  • voita
  • sokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

Ota taikinasta 1/4 osa koristeita varten.

Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi, että reunat nousevat hieman ylöspäin. 

Mittaa puolukat, sokeri ja perunajauho kulhoon. Sekoita hyvin ja painele hieman marjoja rikki, jotta seos mehustuu. Kaada pullataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.

Kaulitse lopusta pullataikinasta pitkiä ohuita levyjä ja leikkaa ne kapeiksi nauhoiksi. Tee nauhoista ristikko puolukkatäytteen päälle ja painele päät kiinni pohjan reunoihin.

Anna piirakan hieman kohota ja voitele sitten kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Voit halutessasi voidella kypsän piirakan vielä voilla ja ripotella päälle sokeria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä