Maku

Puolukkakääretorttu

40 min
0
0

Puolukkakääretorttu

Puolukkakääretortun pohja leivotaan spelttijauhoilla, joiden ansiosta kääretorttupohja rullautuu jäähtyneenä kauniisti. Puolukkainen kerma-rahkatäyte saa uutta makua kardemummasta.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Taikina

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlspelttijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 1/2 dlpuolukkasurvosta
  • 1 1/2 dlpuolukkahilloa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 100 gmaitorahkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlkardemummaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.

Sekoita spelttijauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta.

Sekoita puolukkasurvos ja -hillo keskenään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon rahka. Mausta kerma-rahkaseos sokerilla ja kardemummalla.

Levitä kääretorttulevylle ensin puolukkaseos, ja sen päälle kerma-rahkaseos.

Rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Kääri puolukkakääretorttu leivinpaperiin ja nosta tekeytymään hetkeksi jääkaappiin ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä