


Puolukkakääretorttu
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Puolukkakääretortun pohja leivotaan spelttijauhoilla, joiden ansiosta kääretorttupohja rullautuu jäähtyneenä kauniisti. Puolukkainen kerma-rahkatäyte saa uutta makua kardemummasta.
Reseptin ainekset
15 annosta
Taikina
4
munaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 ½ dl
spelttijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 ½ dl
puolukkasurvosta
1 ½ dl
puolukkahilloa
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
100 g
maitorahkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa
Puolukkakääretorttu – ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
- Sekoita spelttijauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta.
- Sekoita puolukkasurvos ja -hillo keskenään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon rahka. Mausta kerma-rahkaseos sokerilla ja kardemummalla.
- Levitä kääretorttulevylle ensin puolukkaseos, ja sen päälle kerma-rahkaseos.
- Rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Kääri puolukkakääretorttu leivinpaperiin ja nosta tekeytymään hetkeksi jääkaappiin ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
