Maku

Puolukkaiset kuppikakut

40 min
4
0

Puolukkaiset kuppikakut

MU
KA
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Kuivat aineet

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkuivattuja puolukoita (tai rusinoita)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 1/2 tlruokasoodaa

Kosteat aineet

  • 2 dlpiimää
  • 150 gvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 2 dlpuolukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kosteat aineet ja puolukat kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin (16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.

Paista puolukkaisia kuppikakkuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kuppikakut ovat valmiita.

Jäähdytä puolukkaiset kuppikakut. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää sekoittamiseen tarvittaessa vatkainta.

  • Kuorruta vain tarvittava määrä kuppikakkuja kerrallaan. Säilytä ylimääräinen kuorrute jääkaapissa ja sekoita se haarukalla notkeaksi tarvittaessa.
  • Kuorrute säilyy suljetussa rasiassa vähintään viikon. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät ilmatiiviissä rasiassa vähintään yhtä pitkään.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä