


Puolukkaiset kuppikakut
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
16 kpl
Kuivat aineet
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
kuivattuja puolukoita (tai rusinoita)
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
1 1/2 tl
ruokasoodaa
Kosteat aineet
2 dl
piimää
150 g
voita (sulatettuna)
1 1/2 dl
siirappia
2 dl
puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
Kuorrutus
200 g
tuorejuustoa (maustamatonta)
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kosteat aineet ja puolukat kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin (16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.
Paista puolukkaisia kuppikakkuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kuppikakut ovat valmiita.
Jäähdytä puolukkaiset kuppikakut. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää sekoittamiseen tarvittaessa vatkainta.
Vinkit!
- Kuorruta vain tarvittava määrä kuppikakkuja kerrallaan. Säilytä ylimääräinen kuorrute jääkaapissa ja sekoita se haarukalla notkeaksi tarvittaessa.
- Kuorrute säilyy suljetussa rasiassa vähintään viikon. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät ilmatiiviissä rasiassa vähintään yhtä pitkään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat