Maku

Puolukkaiset kuppikakut

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
MU
KA
4
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (16 kpl)

Kuivat aineet

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkuivattuja puolukoita (tai rusinoita)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 1/2 tlruokasoodaa

Kosteat aineet

  • 2 dlpiimää
  • 150 gvoita (sulatettuna)
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 2 dlpuolukoita (tuoreita tai pakastettuja)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kosteat aineet ja puolukat kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin (16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.

Paista puolukkaisia kuppikakkuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kuppikakut ovat valmiita.

Jäähdytä puolukkaiset kuppikakut. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää sekoittamiseen tarvittaessa vatkainta.

  • Kuorruta vain tarvittava määrä kuppikakkuja kerrallaan. Säilytä ylimääräinen kuorrute jääkaapissa ja sekoita se haarukalla notkeaksi tarvittaessa.
  • Kuorrute säilyy suljetussa rasiassa vähintään viikon. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät ilmatiiviissä rasiassa vähintään yhtä pitkään.
MITÄ PIDIT?
4