


Pirteä marjaherkku
Puolukka-rahkapiirakka on varma suosikki – kirpeitä marjoja, pehmeää rahkaa ja pohjassa ripaus ruista
1 h 20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 5 min
Puolukka-rahkapiirakka on yksi rakastetuimpia makeita piirakoita. Pieni ruisjauholisäys pohjataikinaan, pehmeä rahkatäyte ja kirpeät puolukat tekevät piirakasta vastustamattoman. Rahkapiirakkaan voi käyttää tuoreita tai pakastettuja puolukoita.
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
175 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
Täyte
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
1
muna
2 dl (noin 120 g)
puolukoita (tuore tai pakaste)
Puolukka-rahkapiirakka – ohje:
- Sulata voi mikrossa miedolla teholla. Yhdistä pohjan muut aineet kulhossa ja sekoita joukkoon voisula. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet keskenään puolukoita lukuun ottamatta. Kumoa täyte pohjalle ja ripottele päälle puolukat.
- Paista puolukka-rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
Vinkki!
Rahka-puolukkapiirakka säilyy peitettynä jääkaapissa noin 3 päivää. Piirakan voi myös pakastaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat