Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pirteä marjaherkku

Puolukka-rahkapiirakka on varma suosikki – kirpeitä marjoja, pehmeää rahkaa ja pohjassa ripaus ruista

1 h 20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 5 min

Puolukka-rahkapiirakka on yksi rakastetuimpia makeita piirakoita. Pieni ruisjauholisäys pohjataikinaan, pehmeä rahkatäyte ja kirpeät puolukat tekevät piirakasta vastustamattoman. Rahkapiirakkaan voi käyttää tuoreita tai pakastettuja puolukoita.

5.9.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
175 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
Täyte
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
1
muna
2 dl (noin 120 g)
puolukoita (tuore tai pakaste)

Puolukka-rahkapiirakka – ohje:

  1. Sulata voi mikrossa miedolla teholla. Yhdistä pohjan muut aineet kulhossa ja sekoita joukkoon voisula. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään puolukoita lukuun ottamatta. Kumoa täyte pohjalle ja ripottele päälle puolukat.
  3. Paista puolukka-rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ennen leikkaamista.

Vinkki!

Rahka-puolukkapiirakka säilyy peitettynä jääkaapissa noin 3 päivää. Piirakan voi myös pakastaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt