Banoffeen kirpeänmakea serkku
Puoloffee – klassikkojälkkärin kirpeämpi versio valmistuu raikkaista puolukoista
20 min
Puoloffee eli puolukka-kinuskipiirakka on kotimainen versio makeasta banoffeesta. Banaanin tilalla maistuvat puolukat, jotka tasapainottavat kinuskin makeutta täydellisesti. Helppo jälkkäri on tarjolla alle puolessa tunnissa!
Reseptin ainekset
12 annosta
Puoloffee
200 g
digestive-, kaura- tai kandisokerikeksejä
75 g
voita
2 dl
vispikermaa
½ dl
sokeria
1 tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
4 dl (noin 250 g)
puolukoita (tuore tai pakaste)
(orvokkeja tai muita syötäviä kukkia)
Puoloffee – ohje:
- Hienonna keksit monitoimikoneella tai laita ne tukevaan muovipussiin ja rullaa kaulimella pussin yli. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
- Painele seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita karamellisoitu maito notkeaksi ja levitä se keksipohjan päälle. Jätä 1 dl puolukoita koristeeksi ja ripottele loput karamellisoidun maidon päälle. Levitä päälle kermavaahto ja viimeistele lopuilla puolukoilla. Viimeistele puoloffee halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkki!
Jos käytät pakastettuja puolukoita, niin kokoa puoloffee vasta juuri ennen tarjoamista. Kokeile puolukoiden tilalla myös karpaloita!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat