Maku

Punaviinissä haudutettua lammasta

3 h 15 min
0
1

Punaviinissä haudutettua lammasta

Pehmeän murea, sopivan mausteinen karitsan paisti sopii mainiosti kevään juhlapöytään. Pyöräytä kaveriksi pellillinen rosmariiniperunoita ja paahdettuja porkkanoita.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,6 kgKaritsan paistia (valmiiksi marinoitu)
  • 3 dlvettä
  • 2 rklvasikanfondia
  • 3-4 dlpunaviiniä
  • 5 kplvalkosipulin kynsiä
  • 5 kplrosmariinin oksia
  • 2 kpllaakerinlehtiä
  • 0,5 tlsuolaa

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Otetaan paisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Laitetaan paisti uunipataan, lisätään joukkoon kuoritut ja puolitetut valkosipulit, rosmariininoksat ja laakerinlehdet. Kiehautetaan vesi ja lisätään joukkoon suola sekä vasikanfondi. Kaadetaan paistin päälle. Lisätään punaviiniä niin, että paisti peittyy. Laitetaan paisti hautumaan 130 asteiseen uuniin. Annetaan hautua kolmisen tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu sitä mureampaa siitä tulee. Tarkistetaan välillä, ettei neste vähene kovin paljoa. Lihalientä voi lisätä paistamisen aikana. Kääri valmis paisti folioon ja anna olla rauhasa viitisentoista minuuttia. Nesteestä voi tehdä kastikkeen lisäämällä kermaa ja suurustamalla sen. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä