Maku

Punaviinissä haudutettua lammasta

3 h 15 min
LA
MA
MU
0
1

Pehmeän murea, sopivan mausteinen karitsan paisti sopii mainiosti kevään juhlapöytään. Pyöräytä kaveriksi pellillinen rosmariiniperunoita ja paahdettuja porkkanoita.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (8 annosta)

  • 1,6 kgkaritsan paistia (valmiiksi marinoitu)
  • 3 dlvettä
  • 2 rklvasikanfondia
  • 3-4 dlpunaviiniä
  • 5 kplvalkosipulin kynsiä
  • 5 kplrosmariinin oksia
  • 2 kpllaakerinlehtiä
  • 0,5 tlsuolaa

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Laita paisti uunipataan, lisää joukkoon kuoritut ja puolitetut valkosipulit, rosmariininoksat ja laakerinlehdet.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola sekä vasikanfondi. Kaada paistin päälle. Lisää punaviiniä niin, että paisti peittyy.

Laita paisti hautumaan 130 asteiseen uuniin. Anna hautua kolmisen tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sitä mureampaa siitä tulee. Tarkista välillä, ettei neste vähene kovin paljoa.

Lihalientä voi lisätä paistamisen aikana. Kääri valmis paisti folioon ja anna olla rauhassa viitisentoista minuuttia. Nesteestä voi tehdä kastikkeen lisäämällä kermaa ja suurustamalla sen. 

MITÄ PIDIT?
0