Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punaviinissä haudutettua lammasta

3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min

Pehmeän murea, sopivan mausteinen karitsan paisti sopii mainiosti kevään juhlapöytään. Pyöräytä kaveriksi pellillinen rosmariiniperunoita ja paahdettuja porkkanoita.

Reseptin ainekset
8 annosta
1,6 kg
karitsan paistia (valmiiksi marinoitu)
3 dl
vettä
2 rkl
vasikanfondia
3-4 dl
punaviiniä
5 kpl
valkosipulin kynsiä
5 kpl
rosmariinin oksia
2 kpl
laakerinlehtiä
0,5 tl
suolaa

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Laita paisti uunipataan, lisää joukkoon kuoritut ja puolitetut valkosipulit, rosmariininoksat ja laakerinlehdet.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola sekä vasikanfondi. Kaada paistin päälle. Lisää punaviiniä niin, että paisti peittyy.

Laita paisti hautumaan 130 asteiseen uuniin. Anna hautua kolmisen tuntia. Mitä kauemmin liha hautuu, sitä mureampaa siitä tulee. Tarkista välillä, ettei neste vähene kovin paljoa.

Lihalientä voi lisätä paistamisen aikana. Kääri valmis paisti folioon ja anna olla rauhassa viitisentoista minuuttia. Nesteestä voi tehdä kastikkeen lisäämällä kermaa ja suurustamalla sen. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt